19-tasis Vilniaus „Kino pavasaris“ atkeliavo į Kauną | Kas vyksta Kaune

19-tasis Vilniaus „Kino pavasaris“ atkeliavo į Kauną

Penktadienio vakarą Akropolio „Forum Cinemas“ kino salėje rinkosi gero kino gurmanai – Kaune prasidėjo 19-asis tarptautinis Vilniaus „Kino pavasaris“.

„Tikriausiai daugelis iš jūsų žiūrėjote į kalendorių. Šiandien švenčiame tarptautinę miego, poezijos ir rasinės diskriminacijos panaikinimo dieną, tad kuo ne puiki diena pradėti kasmetinį kino pavasarį Kaune?“ – šmaikštavo festivalio atidarymo ceremoniją vedęs aktorius Andrius Žiūrauskas.

Pirmą kartą festivalio istorijoje filmai Vilniuje ir Kaune bus rodomi beveik tuo pačiu metu, kovo 20 – balandžio 3 dienomis. Sostinėje „Kino pavasaris“ atidarytas ketvirtadienio vakarą.

„Festivalyje dalyvauja nuoširdūs draugai, profesionalūs savo darbo žinovai ir atlikėjai, dėl to labai džiaugiuosi ir sveikinu visus atvykusius į pirmąjį seansą. Noriu priminti, kad festivalis įsipareigoja ne tik Kauno studentus ir dėstytojus pakviesti į organizuojamus renginius, bet ir atvežti labai garbingų kino industrijos žmonių į Kauną“, – džiaugėsi festivalio direktorė Vida Ramaškienė.

Pasveikinti susirinkusiųjų atvykęs Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius džiaugėsi naujais festivalio partneriais Laikinojoje sostinėje: „Labai malonu, kad „Kino pavasario“ organizatoriai pirmą kartą bendradarbiauja su Kauno kino studija. Manau, kad šis bendradarbiavimas duos vaisių ateityje“.

19-ąjį tarptautinį „Kino pavasarį“ Kaune atidarė Čilės režisieriaus Sebastiano Lelio filmas „Glorija“. Kino kritikas Gediminas Jankauskas šiam filmui negailėjo gerų atsiliepimų: „Filmas yra idealus festivalio atidarymui. Jis apkeliavo geriausius pasaulio kino festivalius ir pasiekė mus pasipuošęs kino apdovanojimų girliandomis – pernai laimėjo tris prizus tarptautiniame Berlyno kino festivalyje. Šis filmas suteiks mums tokį optimizmo užtaisą, kurio tikriausiai neužmiršime visą festivalio laiką. Pagrindinį vaidmenį sukūrusi Paulina Garcia Lotynų Amerikoje vadinama Meryl Streep, o tai reiškia, kad ši aktorė gali būti drąsiai vadinama pasaulinio lygio žvaigžde“.

Filmo pabaigoje nuskambėjusi Umberto Tozzi daina „Gloria“ tituluota šių metų „Kino pavasario“ himnu.

Per dvi savaites kino mylėtojams bus parodyti 247 filmai iš 67 šalių, Kauno žiūrovai galės pamatyti dalį programos filmų. Visas Kauno repertuaras skelbiamas čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA