Trigubą žmogžudystę įvykdęs V.Zaikinas kalės iki gyvos galvos | Kas vyksta Kaune

Trigubą žmogžudystę įvykdęs V.Zaikinas kalės iki gyvos galvos

delfi.lt 2014/03/21 15:04
DELFI nuotr.

Penktadienį Kaune teismo nuosprendį išgirdo 27 metų Vitalijus Zaikinas, kuriam buvo pareikšti kaltinimai trimis žmogžudystėmis ir išžaginimu. Margininkų kaimo (Kėdainių r.) gyventojo byla Kauno apygardos teisme buvo nagrinėjama už uždarų durų. Teismas vyrui skyrė laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.

Kraupus nusikaltimas įvykdytas 2012 metų rugsėjį Margininkuose (Kėdainių r.). Po nedidelio konflikto nužudęs du brolius V. Zaikinas dar kaltinamas išžaginęs ir nužudęs 19 metų merginą, kuri gyveno tame pačiame name.

V. Zaikinas, kuris nuosprendį išklausė akmeniniu veidu, išteisintas dėl išžaginimo. Vyras aukų artimiesiems iš viso turės atlyginti 120 tūkst. Lt neturtinės žalos.

V. Zaikinas su broliais Vidu ir Audriumi Petrauskais 2012 metų rugsėjo 9-osios vakarą gėrė alų brolių namuose. Petrauskai pasiūlė svečiui sriubos ir visi nuėjo į kitame namo gale esančią virtuvę.

Bevalgant sriubą V. Petrauskas paprašė V. Zaikino cigaretės, tačiau šis atrėžė, kad ir jis pats turi rūkalų. Menkavertis pokalbis sukėlė neįtikėtiną V. Zaikino pykčio protrūkį.

Netrukus V. Petrauskas pakilo nuo stalo ir nuėjo atgal į svetainę, kur kiek anksčiau buvo girtaujama. Iš paskos pasekė ir V. Zaikinas – atėjęs į svetainę žudikas rado V. Petrauską sėdintį fotelyje. Priėjęs iš nugaros žudikas persisvėrė ir kelis kartus smogė peiliu V. Petrauskui į krūtine.

Tuo metu į svetainę įėjo A. Petrauskas – pamatęs kruviną žudiką ir susmukusį brolį, jis puolė bėgti, bet kur kas jaunesnis užpuolikas jį sučiupo dar koridoriuje ir subadė.

Pamatęs, kad auka nejuda, V. Zaikinas prisiminė, kad namuose gyvena nužudytų Petrauskų sūnėnas Nerijus su 19 metų sugyventine Deimante Staniulyte. Žudikui kilo kraupi mintis – po skerdynių pasimylėti.

Pasibeldus į merginos duris ši atidarė ir pasakė, kad Nerijaus namuose nėra.

„Man jo nereikia, man reikia tavęs“, – atrėžė V. Zaikinas.

Dviejų mažamečių vaikų, kurie tuo metu miegojo, mamai visas kruvinas žudikas pasiūlė pasimylėti, tačiau mergina atsisakė.

Tačiau žudiką ir toliau kankino sekso alkis – V. Zaikinas numovė merginai kelnes ir kelnaites, o pats atsistojo. Vyras tikino, kad merginos nežagino, tačiau jam buvo pareikšti kaltinimai išžaginimu ir nužudymu. Kaltinamajame akte teigiama, kad V. Zaikinas merginą išžagino ir mirtinai užbadė peiliu. Tačiau teismas dėl išžaginimo V. Zaikiną išteisino.

Į namus grįžęs D. Staniulytės sugyventinis N. Petrauskas nubėgęs į kaimą iškvietė medikus ir policiją.

Tuo tarpu žudikas grįžo namo, nusiprausė, išgėrė kavos ir nuėjo miegoti. Netrukus jis buvo sulaikytas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA