Pareigūnus „Urme” nustebino klastotės su „Kempiniuku” ir „Žmogumi voru” | Kas vyksta Kaune

Pareigūnus „Urme” nustebino klastotės su „Kempiniuku” ir „Žmogumi voru”

Policijos nuotr.

Šią savaitę pareigūnai krėtė prekybos miestelį „Urmas”. Pagal gautą informaciją buvo tikrinami prekybininkai, kurie bandė realizuoti prekes su padirbtais prekių ženklais.

Trečiadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kauno miesto Dainavos policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Saulėtekio policijos nuovados pareigūnai bendradarbiaudami su Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnais kartu tikrino AB „Urmas“ , sandėliuose veikiančius ūkio subjektus, kurie užsiima drabužių prekyba.

IĮ „D. S.“ priklausančioje prekyvietėje, tarp kitų prekių, prekybai buvo išdėliota:
• 50 porų puskojinių su firminiu gamintojo ženklu „Nike“;
• 36 poros puskojinių su firminiu gamintojo ženklu „Adidas“;
• 12 vnt. apatinių kelnaičių su firminiu gamintojo ženklu „Kempiniukas“ (Spongebob);
• 10 vnt. maudymosi kelnaičių su firminiu gamintojo ženklu „Spider Man“.

Dokumentų, patvirtinančių teisėtą minėtų prekių įsigijimo faktą, nepateikta. Įtariant, kad prekės pažymėtos svetimais prekių ženklais yra suklastotos, jos buvo paimtos iš prekybos išsiaiškinti.

Gavus specialistų išvadą, kad išimtos puskojinės su svetimu ženklu yra klastotės, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo prekių ar paslaugų ženklo naudojimo.

Tuo tarpu ketvirtadienį Žaliakalnio policijos nuovados pareigūnai gavę informacijos, kad Pramonės pr.16, Kaune, AB „Urmas“, sandėlyje Nr.10 rankinėmis prekiaujantis asmuo šalia legalaus verslo užsiima ir nelegalia prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis, t.y. prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis, atliko patikrinimą.

Patikrinimo metu prekybos vietoje pas pil. I. R. (gimusį 1960 m.) rasta ir paimta 60 cigarečių pakelių „Winston“, 50 cigarečių pakelių „Fest 7“, 30 cigarečių pakelių „Fest“ ir 30 cigarečių pakelių „Minsk 5“ paženklintų Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Nustatyta, kad minėtų cigarečių vertė yra 1 358,50 Lt, todėl buvo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinės teisės pažeidimų kodekso 1632 str. 3 d. Už akcizais apmokestinamų prekių laikymą pažeidžiant nustatytą tvarką I. R. gresia bauda nuo penkių iki dešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA