Apdovanoti Aleksoto sprogmenį nukenksminę kariai | Kas vyksta Kaune

Apdovanoti Aleksoto sprogmenį nukenksminę kariai

Kaunas.lt nuotr.

Ketvirtadienį prieš tarybos posėdį apdovanoti Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariai, praėjusią savaitę neutralizavę itin pavojingą sprogmenį Aleksote.

Mero padėkomis apdovanoti buvo Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas kapitonai Arnoldas Anelauskas ir Mindaugas Navickas, vyresnieji seržantai Aras Virmauskas bei Antanas Janickas, seržantai Vitalijus Tunkevičius, Raimondas Kudirka ir vyresnieji eiliniai Antanas Brazdauskas, Edmundas Macevičius, Kęstas Miniauskas.

„Visos savivaldybės vardu noriu padėkoti drąsiems kariams, nukenksminusiems itin pavojingą sprogmenį. Ačiū už jūsų profesionalumą, už darbus, kuriuos atliekate miesto ir tėvynės labui”, – dėkojo meras Andrius Kupčinskas.

Kovo 12 d. Suvalkiečių g. buvo iškasta vokiečių aviacijos bomba SC250, kuri, kaip spėjama, buvo likusi nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Bombos svoris siekė 250 kg. Iškastoje bomboje buvo įmontuotas uždelsto veikimo sprogdiklis, todėl jos transportavimas buvo negalimas, ją reikėjo neutralizuoti vietoje.

„Iš bombos buvo išimtas trotilas, o ryte susprogdinti jos likučiai. Patikrinome apylinkes ir kažkokių nuostolių – išdužusių stiklų ar kitaip apgadinto turto – neužfiksavome”, – teigė Kauno miesto savivaldybės Civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus.
Gyventojai buvo evakuoti 250 m spinduliu. Vilkaviškio, Trakiškių, Krūmų, Suvalkiečių ir Julijanavos gatvių gyventojai buvo paprašyti laikinai apsistoti pas artimuosius. Iš viso buvo evakuoti 102 gyventojai: 3 neįgalieji operatyviai buvo apgyvendinti senelių globos namuose, 6 gyventojai – Šv. Pranciškaus mokykloje. 56 žmones prisiėmė visą riziką ir evakuotis atsisakė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA