Kauno „Žalgiris” – „Lokomotiv-Kuban”: dešimtasis kauniečių pralaimėjimas „TOP16” etape | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” – „Lokomotiv-Kuban”: dešimtasis kauniečių pralaimėjimas „TOP16” etape

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda „Žalgirio“ arenoje žaidė Eurolygos „Top 16“ etapo vienuoliktojo turo rungtynes. Žalgiriečių varžovai – Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ krepšininkai.

Likus keturioms rungtynėms iki TOP-16 etapo pabaigos Rusijos komanda su lietuviais Mantu Kalniečiu ir Simu Jasaičiu turnyrinėje lentelėje rikiuojasi penkti, tuo tarpu kauniečiai – paskutiniai.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai „Žalgirio“ arenoje susirinkusiems žiūrovams ir vėl padovanojo emocijų pilną spektaklį. Iki paskutinės sekundės kovoję kauniečiai nusileido Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ 85:86 (22:23, 19:27, 20:15, 24:21).

Po rungtynių, kurių kauniečiai vos nelaimėjo, treneris Saulius Štombergas džiaugėsi, kad komanda buvo gerai pasiruošusi ir motyvuota: „Visi buvo pasiruošę, norėjo laimėti ir kovėsi iš visų jėgų. Žinant varžovus, buvo nelengva, ypač pirmoje rungtynių dalyje. Per mūsų skubotumą leidom svečiams pelnyti lengvus taškus. Mes tai žinojom, kad jie bėgs, nesugebėjom jų sustabdyti”.

Treneris teigia, kad antroje mačo dalyje žalgiriečiams susiėmus, viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis. „Mes nenuleidom rankų, žaidėm iki galo. Esu patenkintas, kad pavyko rezultatą išlyginti ir vos nelaimėjom”, po rungtynių sakė S.Štombergas.

Strategas taip pat pasidžiaugė puikiu jaunojo žalgiriečio Artūro Gudaičio žaidimu, kuris gerai atrodė ir rungtynėse žibėjo. „Jis daug mums padėjo”.

Mačą žalgiriečiai pradėjo lyg iš natų. Robertas Javtokas iškart įveikė varžovo gynybą, o gynyboje šeimininkai privertė klysti „Lokomotiv-Kuban“ lietuvius. Netrukus R.Javtokas puikiu perdavimu surado Artūrą Gudaitį, šis kitoje aikštės pusėje įspūdingai blokavo Manto Kalniečio metimą, Martynas Pocius smeigė tritaškį (7:0) ir rusų ekipa buvo priversta minutės pertraukėlės. Po jos Krasnodaro komanda atidarė savo taškų sąskaitą, bet A.Gudaitis ir toliau žaidė energingai (9:4), iš vidutinio nuotolio pataikė R.Javtokas (11:8). Svečiai į priekį išsiveržė tik pasinaudodami netaikliais Justino Dentmono metimais, kurie apmaudžiai išsisukdavo iš krepšio. Į aikštę žengęs Šarūnas Jasikevičius iškart iškišo perdavimą Mindaugui Kupšui, baudas sumetė Tomas Dimša, o dar vieną idealią ataką užbaigė A.Gudaičio perdavimas M.Kupšui (17:16). Baudų neprametė ir Š.Jasikevičius, kitoje atakoje sugebėjęs per 4 sekundes surasti iš kampo tritaškį pataikiusį Artūrą Milaknį (22:20). Deja, nuo paskutinės „Lokomotiv-Kuban“ atakos pirmajame kėlinyje žalgiriečiai neapsigynė – 22:23.

Antrajame ketvirtyje į priekį truktelėjo Rusijos komanda. Po baudą įmetė M.Kupšas ir jį keitęs R.Javtokas. Robertas dar pataisė netaiklų komandos draugo metimą, bet Krasnodaro krepšininkai persvėrė rezultatą – 32:28. Nors Vytenio Lipkevičiaus prasiveržimas ir Artūro Milaknio tritaškis džiugino „Žalgirio“ arenoje susirinkusius žiūrovus (31:32), svečiai išnaudojo savo tvirtus aukštaūgius ir atsiplėšė – 38:31. R.Javtokas jiems atsakė dar vienu dvitaškiu, greitoje atakoje įmetė M.Pocius, bet „Lokomotiv-Kuban“ taip pat įveikdavo kauniečių gynybą – 43:35. J.Dentmono baudų metimai ir M.Pociaus tritaškis nublanko prieš pat didžiąją pertrauką Simo Jasaičio pelnytus 5 taškus – 41:50.

Trečiąjį kėlinį atidarė J.Dentmono tritaškis. Į tai M.Kalnietis atsakė 5 taškais ir padidino savo komandos pranašumą iki dviženklio (54:44). Vėl įmetė R.Javtokas, po J.Dentmono perdavimo įdėjo A.Gudaitis, bet rusai dar labiau nutolo 60:48. „Žalgiris“ nepasidavė: baudas sumetė A.Gudaitis, tritaškį smeigė A.Milaknis (53:60). Gerą gynybą kauniečiai pavertė taškais puolime – įdėjo R.Javtokas, o dar 5 taškus surinkęs A.Milaknis sumažino skirtumą iki 2 taškų (60:62). Per paskutines dvi trečiojo kėlinio žalgiriečių puolimas kiek prislopo – 61:65.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje keli žalgiriečių tritaškiai nepasiekė tikslo. Tuo pasinaudodami svečiai pamažu vėl susikrovė solidų pranašumą – 74:61. Po 4 tuščių minučių tylą nutraukė R.Javtokas, surinkęs 4 taškus. Įsižaidė ir Š.Jasikevičius, kuris aštuntuoju rezultatyviu perdavimu pakabino kamuolį M.Pociui bei netrukus perėmęs kamuolį užbaigė „2+1“ ataką (71:76). Kauniečiai nesustojo: M.Pocius sumetė baudas, A.Gudaitis pataikė svarbų metimą iš vidutinio nuotolio, o kamuolį ištraukęs T.Dimša perdavė jį M.Pociui, kuris atliko reidą per visą aikštę – 77:79. Tada tiek R.Javtokas, tiek svečiai dukart įmetė po baudą, bet šie dar pridėjo 2 taškus – 78:82. M.Pocius įmetė mindamas tritaškio liniją, taiklūs buvo ir rusai, bet Š.Jasikevičius, likus žaisti minutę, tritaškiu švelnino rezultatą (83:84). Dėjimu rezultatą vėl švelnino A.Gudaitis, o žalgiriečiai net dukart turėjo šansus paskutinei atakai. Deja, prametė tiek M.Pocius, tiek su sirena Š.Jasikevičius ir puikiai kovojusiems žalgiriečiams teko pripažinti varžovų pranašumą – 85:86.

Pirmąsias rungtynes Krasnodare rezultatu 80:75 laimėjo šeimininkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA