Sutvarkyta kairioji Neries pakrantė | Kas vyksta Kaune

Sutvarkyta kairioji Neries pakrantė

Kaunas.lt nuotr.

Į Kauną sugrįžus pavasariui, mieste tęsiami aplinkos tvarkymo darbai. Praėjusios savaitės pabaigoje baigta tvarkyti kairioji Neries upės pakrantė tarp Varnių ir P. Vileišio tiltų, kur buvo iškirsti ir išgenėti blogos būklės ir ligoti medžiai, išretinti žilvičių krūmų ir medžių sąžalynai, surinktos šiukšlės.

„Mieste kasmet atliekami kompleksiniai aplinkos tvarkymo darbai. Iškertant ligotus medžius ir krūmynus sutvarkomas kraštovaizdis, o upės atsiveria miestui.Kompleksiniai darbai, kurie dabar užbaigti kairiajame Neries krante, ankstesniais metais buvo atlikti Nemuno saloje, Santakos parke, abiejuose Nemuno krantuose Žemųjų Šančių ir centro teritorijoje“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Savivaldybė kasmet taip pat vykdo ir vandens telkinių pakrančių priežiūrą, kuomet pakrantės išvalomos nuo per žiemą susikaupusių ir pakilusio upių vandens suneštų šiukšlių“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Anot R. Savickienės, neprižiūrimuose pakrančių sąžalynuose nuolat kaupiasi upių sąnašos ir šiukšlės. Krantai ilgainiui uždumblėja, pasidaro sunkiai praeinami. Be to, vasaros metu krūmuose neretai įsikuria ir asocialūs asmenys. Todėl, pasak Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos, upių pakrantes būtina prižiūrėti ir reguliariai tvarkyti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA