Savaitgalį Kaune rinkosi studentai iš visos Lietuvos | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį Kaune rinkosi studentai iš visos Lietuvos

Organizatorių nuotr.

Savaitgalį VDU didžiojoje salėje vyko „Erasmus“ studentų tinklo „ESN Lietuva“ renginys „Nacionalinė Platforma“, kurio metu delegatai iš visų 13 tinklo skyrių, veikiančių didžiuosiuose Lietuvos universitetuose ir kolegijose, svarsto svarbiausius organizacijai klausimus, priima bendrus nutarimus, pristato veiklos ataskaitas bei dalinasi gerąja patirtimi.

18-ąją „Nacionalinę Platformą“ organizavo VDU bei Kauno kolegijos studentai iš ESN VMU ir ESN KK skyrių. Atidaryti ir pasveikinti susirinkusių atvyko Kauno miesto mero patarėjas Martynas Ubartas. „Labai džiaugiuosi turėdamas galimybę atidaryti šį renginį, nes ir pats kažkada buvau ESN narys, tik ne Lietuvoje. Linkiu jums gero suvažiavimo ir sėkmingo ateinančio dešimtmečio“, – sakė savivaldybės atstovas.

Studentų tinklo „ESN Lietuva“ komunikacijos vadovė Sandra Baltkojytė taip pat neslėpė džiaugsmo. „Keturis kartus per metus vykstantis renginys šįkart subūrė kone 100 aktyviausių organizacijos atstovų, prie kurių prisijungė ir svečiai iš Estijos. Kaune organizuotas suvažiavimas vyko net dvi dienas, o pati darbotvarkė apėmė pačias įvairiausias temas – nuo Lietuvos žiniasklaidos pastebėtos nacionalinės kraujo donorystės akcijos iki Lietuvos atstovų dalyvavimo tarptautiniuose ESN renginiuose. Verta pasidžiaugti, jog sulaukiame vis daugiau pripažinimo ne tik organizacijos viduje, bet esame pastebimi ir miesto valdžios“, – pažymėjo S. Baltkojytė, dėkodama atvykusiam mero patarėjui.

ESN (angl. Erasmus Student Network) yra tarptautinė nevyriausybinė, ne pelno siekianti organizacija, veikianti principu „studentai padeda studentams“. Ji vienija per 13 tūkst. savanorių 36 pasaulio šalyse, kurie rūpinasi, kad tarptautinių mainų programų studentai lengviau integruotųsi į jiems naują aplinką ir mainų laikotarpį prisimintų kaip vieną smagiausių įvykių savo gyvenime. Studentai ne tik dalyvauja ESN organizuojamose kelionėse, kultūriniuose vakaruose bei daugelyje kitų renginių, bet ir aktyviai įsitraukia į socialines akcijas („SocialErasmus“) – kraujo donorystę, aplinkos tvarkymą ir kt. Organizacija taip pat puoselėja tarpkultūriškumą, toleranciją bei aktyvų pilietiškumą, skatindama užsienio ir vietinius studentus, sugrįžusius iš mainų, dalintis svetur sukauptomis patirtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA