L.Jablonskas prašo teismo mažinti bausmę, prokuroras – didinti | Kas vyksta Kaune

L.Jablonskas prašo teismo mažinti bausmę, prokuroras – didinti

delfi.lt 2014/03/18 16:13
archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismą pasiekė moterį ir jos dukrytę pražudžiusio Luko Jablonsko skundai. Juos pateikė tiek prokuroras, tiek pats 20-metis kaunietis, kaltinamas liepos pradžioje Kaune pėsčiųjų perėjoje partrenkęs ir mirtinai sužalojęs mamą su dukrele, skelbia delfi.lt.

Prokuroras Mindaugas Šukys prašo, kad būtų skiriama bausmė būtų didesnė – 8 metai.

Dėl sutrumpinto įrodymų tyrimo bausmė sumažėtų trečdaliu – 5 metai ir 5 mėnesiai.

Lukas Jablonskas ir jo advokatas Arnoldas Blaževičius prašo sumažinti bendrą neturtinės žalos sumą iki 200 tūkst. litų, šeimą praradusiam Valiui Vaičaičiui ir žuvusios seseriai Onai Žilinskienei.

Teismas L. Jablonskui skyrė 6 metų laisvės atėmimo bausmę. Tačiau vaikinas pilnai pripažino savo kaltę ir buvo taikytas sutrumpintas įrodymų tyrimas. Dėl šios priežasties bausmė sumažinta trečdaliu – atvirojoje kolonijoje L. Jablonskas praleis ketverius metus.

L. Jablonskas taip pat turi padengti civilinius ieškinius – šeimą praradusiam Valiui V. priteista 482 tūkst. Lt neturtinės žalos. L. Jablonskas taip pat turės padengti advokato bei laidotuvių išlaidas.

Žuvusios seseriai Onai Ž. nuteistasis turės atlyginti 50 tūkst. Lt neturtinės žalos. Tai yra keturis kartus mažiau, nei ši prašė.

Skundo nagrinėjimas atidėtas iki balandžio 16 dienos.

Iki šio tragiško įvykio vos per dvejus metus už vairo L. Jablonskas buvo patekęs į dar dvi avarijas. Vienos iš jų metu L. Jablonsko vairuojamas „VW Golf“ Minkovskių gatvėje rėžėsi į stulpą. Per stebuklą, nei J. Jablonskas, nei kartu su juo važiavęs jaunuolis nenukentėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA