„Stunt Riding Eurocup”: pirmosios dalyvių treniruotės Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

„Stunt Riding Eurocup”: pirmosios dalyvių treniruotės Lietuvoje

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį Žalgirio arenoje vykstančioms Europos motoakrobatikos taurės varžyboms į Lietuvą atvykę svečiai iš Prancūzijos Kevin Parussini, Benjamin Baldini ir Guillaume Gleyo – GuyGuy ne tik išbandė Galvės ežero ledo stiprumą, bet ir apšilo prieš varžybas.

Šalia Trakų esančioje, drifto fanų ir vairavimo mokyklų pamėgtoje aikštelėje, trys stipriausi Prancūzijos „stunteriai” kartu su Aru Gibieža susitiko trumpai treniruotei. Kelionėje į Lietuvą užtrukę kone 24 valandas, sportininkai laiko poilsiui nešvaisto ir šlifuoja savo programos detales, siekdami sekmadienį užimti kuo geresnę poziciją ir taip pelnyti maksimalų taškų skaičių.

„Stunt Riding Eurocup” varžybos susidarys iš dviejų etapų – pirmasis Kaune, „Žalgirio” arenoje, antrasis – balandžio 5 dieną „Siemens” arenoje Vilniuje. Dalyviai norintys varžytis dėl viso čempionato prizinio fondo ir nugalėtojo titulo privalo sudalyvauti abiejuose etapuose bei surinkti maksimalų taškų skaičių.

Prieš pirmąjį etapą, dalyviai turės apie 2 valandas treniruočių ant „Žalgirio” arenos betono, kuris, siekiant didesnio sukibimo, bus laistomas lipnumą suteikiančiu limonadu. Šis varžybų niuansas teikia nerimą tiek dalyviams, tiek renginį organizuojantiems „Dolce Moto”, nes itin sunku nuspėti, kiek tokia praktika padidins sukibimą ir kaip dažnai arenos grindis teks laistyti, o po to – kaip sunkiai šis pridegusių padangų ir sirupo mišinys išsivalys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA