Pavasarį Kaune šaukia Kazimiero mugė | Kas vyksta Kaune

Pavasarį Kaune šaukia Kazimiero mugė

Centrinėje Kauno miesto dalyje įsikurė tradicinė jau keturioliktą kartą organizuojama Kazimiero mugė. Šventė prasidėjo penktadienį ir truks iki pat sekmadienio.

Mugę organizuojantis šeimos ūkininkų sąjungos pirmininkas Vidas Juodsnukis informavo, kad šiais metais mugėje dalyvaus per 1000 smulkiųjų verslininkų. Mugės kelias nusidriekė nuo soboro iki pat rotušės. Kaune prekiauja suvenyrų gamintojai, medžio drožėjai, duonos kepėjai, mėsos perdirbėjai, saldumynų gamintojai, aludariai ir kt.

Savivaldybė visada padeda mugės organizatoriams – atleidžia nuo mokesčių, tik gero oro užsakyti negali, bet šiais metais ir šiuo klausimu pasistengėme”, – kalbėjo šventės globėjas miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Šiais metais į Kazimiero mugę Kaune atvyksta prekybininkų iš Estijos, Lenkijos, Latvijos ir Indijos. Kauno mugė išsiskirs tuo, kad joje dalyvaus studentai ir dėstytojai iš Belgijos, Olandijos, Danijos, Suomijos, Ispanijos, Portugalijos. Tai – Erasmus intensyvi programa, finansuojama Europos Sąjungos. Šio projekto vadovas – Kauno kolegijos dėstytojas Alfredas Macijauskas. Penktadienį ir šeštadienį studentai su dėstytojais dirbs mugėje, o po to vyks apibendrinimas. Tai – didelė reklama Kaunui”, – kalbėjo V. Juodsnukis.

Mugės organizatoriai didelį dėmesį skiria ne tik verslui, bet ir kultūrai. Pasveikinti mugės dalyvių turėtų atvykti Lietuvos globėjas Šv. Kazimieras.

Penktadienį koncertuos koncertinės įstaigos ,,Kauno santaka” muzikos ansamblis „Ainiai”, Pivašiūnų kapela, „Girnapusė”. Šeštadienį kauniečius linksmins Daumantų muzikantai, Vytautas Šiškauskas ir kt. Sekmadienį scenoje prie muzikinio teatro karaliaus jaunieji atlikėjai, „Sadūnai” ir kiti ansambliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA