Savaitgalį kviečia atrasti Birštoną | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį kviečia atrasti Birštoną

Kovo 15 d., šeštadienį, Birštono kurorto centriniame parke vyks renginys „Atrask Birštoną“. Jo metu visi kurorto gyventojai ir svečiai kviečiami dalyvauti dinamiškame orientaciniame žaidime ,,Atrask Birštoną“ bei įvairiose sportinėse rungtyse Birštono centriniame parke ir jo apylinkėse. Orientacinio žaidimo dalyvių laukia linksmos, įtraukiančios ir visiems įveikiamos užduotys, galvosūkiai, paslapčių ir keistenybių pasaulis, kuriame laimi gudriausias ir vikriausias, tačiau gera nuotaika garantuojama visiems.

Ryte visi į Birštono centrinį parką atvykę kurorto gyventojai ir svečiai bus kviečiami dalyvauti sportiniuose žaidimuose, išbandyti parke įrengtus treniruoklius, sporto, žaidimų aikšteles. Bus organizuojami mini golfo, stalo teniso žaidimai, krepšinio, lauko šachmatų, pasagos metimo varžybos. Visi norintys galės išbandyti treniruoklių kompleksą „Sveikai ir taisyklingai judėkime“.

12 val. prasidės dinamiškas orientacinis žaidimas „Atrask Birštoną“, kuris vyks Birštono mieste pėsčiomis. Jo metu dalyviams reikės įveikti atstumą nuo 2 iki 4 km. Planuojama trukmė – 2–3 val. Žaidimo metu orientaciniai galvosūkiai nuves Jus prie nematytų bei atsinaujinusių Birštono vietų, įgysite naujų istorijos, matematikos, fizikos ar net informacinių technologijų žinių. Dalyvavimas žaidime nemokamas. Žaidimo dalyviams būtina išankstinė registracija patogi apranga, atitinkanti oro sąlygas, išmanus telefonas ar planšetinis kompiuteris su mobiliuoju internetu ir gera nuotaika. Norintys dalyvauti žaidime, kviečiami iš anksto užsiregistruoti žaidimo organizatoriaus „Encounter“ sistemoje. Registruotis taip pat bus galima ir renginio vietoje, likus pusei valandos iki žaidimo pradžios.

Varžybų laimėtojų laukia įvairūs Birštono sanatorijų ir SPA centrų įsteigti prizai: apsilankymai baseinuose su pirtimis, aktyvios vandens pramogos ir SPA procedūros. Žaidimo apdovanojimai ir Birštono meno mokyklos koncertas vyks Birštono kultūros centre. Taip pat visi norintys bus kviečiami aplankyti Birštono kultūros centre vykstančią Lietuvos šiuolaikinio meno parodą „Didesnio dalis“. Eksponuojamos parodos užduotis buvo surinkti dvidešimties žymiausių Lietuvos šiuolaikinių menininkų kūrinių rinkinį. Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai 2013 metų antrąjį pusmetį proga šis rinkinys, po pristatymo Vilniuje, keliavo į Europos miestus – į Kopenhagą, Minską, Londoną, Prahą, Anžė ir Vašingtoną.

Atnaujintas Birštono miesto centrinis parkas dažnai vadinamas mišku mieste. Net 25 hektarų ploto parkas lankytojus žavi gamtos ir meno sinteze. Europinėmis lėšomis parke įrengtos krepšinio, vaikų žaidimų, riedlenčių, stalo teniso, pasagos mėtymo, mini golfo aikštelės, kelios dešimtys treniruoklių lankytojams. Parke taip pat įkurtas unikalus šalyje rieduliais grįstas pasivaikščiojimų takas, atkartojantis Nemuno vingius, kurie juosia visą Birštono savivaldybės teritoriją. Tarp parke esančių augalų įsiterpia įkurti „Sporto“ ir „Skulptūrų“ takai. Pastarąjį puošia aštuonios žinomų Lietuvos menininkų sukurtos skulptūros.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA