„Maccabi” – „Žalgiris” : devintas pralaimėjimas iš dešimties TOP16 etape | Kas vyksta Kaune

„Maccabi” – „Žalgiris” : devintas pralaimėjimas iš dešimties TOP16 etape

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, iki šiol Eurolygos TOP-16 etape per devynis turus iškovoję tik vieną pergalę, stojo į kovą prieš Tel Avivo „Maccabi“ svečiuose.

Ketvirtadienio vakaro rungtynėse komandai padėti negalėjo traumą besigydantis kapitonas Paulius Jankūnas, tačiau rungtynėse žaidė Šarūnas Jasikevičius, gerai pažįstatis izreliečių klubą.

Rungtynes rezultatu 67:77 laimėjo „Maccabi“.

Pirmosios 5 rungtynių minutės buvo itin rezultatyvios. Į Justino Dentmono tritaškį šeimininkai atsakė 7 taškais, bet Martynas Pocius ir Tadas Klimavičius dvitaškiais lygino rezultatą (7:7). Sofoklis Schortsanitis pelnė savo šeštąjį tašką, o kitoje aikštės pusėje Robertas Javtokas jam davė pamokų atakuojant nuo baudų metimo linijos – 12:12. J.Dentmono gražus prasiveržimas ir M.Pociaus tritaškis, sužaidus 5 minutes, leido „Žalgiriui“ pirmauti 17:14. Užtat per likusį pirmojo kėlinio laiką komandos taškus rinko itin sunkiai. „Žalgirio gretose vienintelis Artūro Milaknio tritaškis pasiekė tikslą ir rezultatas buvo lygus 20:20.

Antrojo kėlinio pradžioje „Žalgirio“ veiksmus gynyboje cementavo R.Javtokas, blokavęs jau ketvirtąjį varžovų metimą. Puolime puikų pasirodymą tęsė A.Milaknis, įmetęs tiek dvitaškį, tiek dar vieną tritaškį (25:24). Aktyviai žaidė ir Vytenis Čižauskas, rezultatyviai užbaigęs du reidus link krepšio (29:29). Grįžęs į aikštę dvitaškį realizavo J.Dentmonas, tačiau šeimininkai kelis kartus ištampė „Žalgirio“ gynybą ir kiek atsiplėšė (31:37). Po Sauliaus Štombergo minutės pertraukėlės gražia verpste M.Pocius sukūrė progą Vyteniui Lipkevičiui, bet Davido Blu tritaškis pačioje antrojo kėlinio pabaigoje nuliūdino žalgiriečius – 33:40.

Trečiasis kėlinys prasidėjo itin agresyvia „Maccabi“ komandine gynyba, kurios kauniečiai niekaip neįveikė. Pirmasis taškas buvo pelnytas tik sužaidus 5 minutes, o per tą laiką šeimininkai nutolo 47:33. Tylą nutraukė V.Lipkevičiaus perdavimas per nugarą J.Dentmonui, Šarūno Jasikevičiaus dvitaškis ir A.Milaknio tolimas metimas – 41:49. Tada J.Dentmonas užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą, technine buvo nubaustas S.Štombergas ir „Žalgirio“ spurtas prislopo. Kėliniui einant į pabaigą pasižymėjo V.Čižauskas, Š.Jasikevičius ir R.Javtokas, bet ir vėl buvo prasileistas tritaškis su sirena – 47:57.

Du šeimininkų tritaškiai ir Ricky Hickmano dėjimas vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui turėjo palaužti „Žalgirį“, bet R.Javtoko dvitaškis ir Tado Klimavičiaus šūvis iš toli neleido visiškai pabėgti varžovams – 52:65. Svečius dar vienam spurtui įkvėpė Š.Jasikevičius, išnaudojęs Davido Blatto techninę pražangą (55:65). J.Dentmonas prasiveržė po krepšiu, Šaras pridėjo dar 4 taškus ir, likus žaisti 3 minutes, iš „Maccabi“ persvaros liko 6 taškai – 61:67. Visgi lemiamas minutes solidžiau sužaidė šeimininkai. Nors J.Dentmonas sumetė abi baudas, po vieną realizavo R.Javtokas ir V.Lipkevičius, dvitaškį pridėjo R.Javtokas, „Žalgiris“ galiausiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą 67:77.

Rezultatyviausiai sužaidė J.Dentmonas pelnęs 14 taškų, R.Javtokas – 12 (9 atkovoti kamuoliai, 4 blokai), Š.Jasikevičius ir A.Milaknis po 11 taškų.

„Maccabi“ F grupėje iki šio mačo užima trečią vietą, tuo tarpu kauniečiai – paskutiniai. Komandoms šiame etape jau teko susikauti Kaune. Tuomet rungtynes rezultatu 87:78 laimėjo svečiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA