Gražiausiai rašo – Kauno medikė | Kas vyksta Kaune

Gražiausiai rašo – Kauno medikė

Šiandien Lietuvos mokslo akademijoje įvyko ketvirtojo Nacionalinio Vinco Kudirkos dailyraščio konkurso „Rašom!“ finalas. Iš 6311 dalyvių skirtingose grupėse buvo išrinkti 5 gražiausio rašto savininkai. Šiemet pirmą kartą atskiroje grupėje varžėsi ir medikai, kuriuos aktyviai dalyvauti konkurse skatino Lietuvos gydytojų sąjunga. Gražiausiai rašančio mediko vardą iškovojo kaunietė Alma Kleinauskienė.

Lietuvos gydytojų sąjungos viceprezidentės Virginijos Lukšienės teigimu, medikas ir dailyraštis regis neturi nieko bendro, tik kolegą daktarą Vincą Kudirką. Tačiau ją nustebino, kai kitą dieną po paskelbtos konkurso „Rašom!“ pradžios prie jos ėjo kolegos ir nustebę teiravosi, ar gydytojai tikrai gali dalyvauti konkurse. V. Lukšienė sveikino visus dalyvius, laimėtojus ir tuos, kurie sugebėjo savyje įveikti baimę.

Lietuvos mokslo akademijoje rungėsi 43 finalistai, kurių darbai buvo atrinkti iš 6311 atsiųstų dailyraščių. Visi dalyviai finale buvo suskirstyti į 5 grupes: 3–6 klasių moksleiviai, 7–12 klasių moksleiviai, suaugusieji, medikai ir originaliausių darbų autoriai. Kiekvienos grupės nugalėtojas ir originaliausio darbo autorius buvo apdovanoti „Tallink“ kruizine kelione Ryga–Stokholmas–Ryga 4 asmenims, o į Rygą juos nuveš kompanijos „Lux Express“ autobusai. Antrųjų ir trečiųjų vietų nugalėtojams buvo įteikti planšetiniai kompiuteriai „Samsung Galaxy Tab 2“ ir „Prestigio MultiPad 8.0 HD“.

Alma-Kleinauskienė

Jauniausiųjų grupėje pirmą vietą iškovojo Paulina Kriščiūnaitė (Kauno Aleksandro Stulginskio mokykla–daugiafunkcinis centras), antrą – Martyna Urmonaitė (Vilniaus A. Vienuolio pagrindinė mokykla), trečią – Andrė Ožechauskaitė (Kauno Senamiesčio progimnazija). 7–12 klasių grupėje nugalėjo Bertina Dragūnaitė (Šiaulių J. Janonio gimnazija), antra – Gabrielė Sinkevičiūtė (Kauno „Santaros“ gimnazija), trečia – Justina Turuta (Vilniaus S. Konarskio vidurinė mokykla).

Suaugusiųjų grupėje pirmą vietą užėmė Jūratė Krunglevičiūtė (Alytus), antrą – Laneda Jatulevičienė (Kaunas), trečią – Rima Taučienė (Vilnius). Tarp medikų gražiausiai tekstą perrašė Alma Kleinauskienė (Kaunas), antra – Audronė Klanauskienė (Rokiškis), trečia – Rima Povilaitytė (Telšiai). Dalytė Stasiūnienė (Semeliškės) finale buvo išrinkta originaliausio darbo autore, antra – Vilma Miliukienė (Krekenava), trečia – Lina Damašiūtė Paulauskienė (Klaipėda).

Visi konkurso finalo dalyviai buvo apdovanoti rašymo priemonėmis „Parker“ ir saldumynais.

Specialiuoju prizu buvo apdovanota Mažeikių „Ventos“ gimnazija, kuri atsiuntė daugiausiai dailyraščių – net 502.

Lietuvos mokslo akademijoje vykstančio finalo metu dainavo Vilniaus Petro Vileišio progimnazijos jungtinis choras ir šoko Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazijos jauniai.

Kaip teigia Lietuvių kalbos instituto kalbos muziejaus „Lituanistikos židinys“ vadovė ir konkurso „Rašom!“ koordinatorė Rasa Červinskienė, kaip ir praeitais metais, aktyviausiai dalyvavo jauniausieji, jie atsiuntė beveik pusė visų darbų – 3118. Mažiausiai buvo gauta medikų darbų, tačiau tikimasi, kad kitąmet jie bus aktyvesni.

Anot konkurso iniciatoriaus, raštinės, biuro ir kompiuterinės technikos bei mokyklos reikmenų prekybos bendrovės „Biuro pasaulis“ generalinio direktoriaus Artūro Tumino, kompiuteriais ir išmaniaisiais telefonais kasdien besinaudojantys žmonės pamiršta, kaip reikia rašyti ir piešti ranka.

„Siekiame reabilituoti šiuos užsiėmimus ir ugdyti dailaus rašymo ir piešimo įgūdžius. Rengdami konkursą „Rašom!” norime ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius, visus paskatinti į ranką dažniau paimti plunksnakotį“, – teigia A. Tuminas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA