Chorų Eurovizijos finalas: Kauno choras liko antras | Kas vyksta Kaune

Chorų Eurovizijos finalas: Kauno choras liko antras

DELFI nuotr.

Sekmadienio vakarą tiesioginiame LRT televizijos eteryje vyko įnirtinga kova. Finale likę chorai kovėsi dėl galimybės atstovauti Lietuvai Vienoje vyksiančioje chorų „Eurovizijoje“. Po beveik keturias valandas trukusios transliacijos paaiškėjo, kad Į „Chorų Eurovizijos” konkursą važiuos ir Lietuvai atstovaus Vilniaus merginų choras „Liepaitė”.

Nors pagal žiūrovų balsus pirmoje vietoje buvo kauniečių akademinis choras, tačiau susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, kurie lėmė daugiau nei žiūrovų, galutinė rezultatų lentelė atrodė taip: 1. Liepaitės, 2. Jaunystė, 3. Vilniaus universiteto jungtinis choras, 4. Jazz Island, 5. Kivi. Kauniečiai surinko beveik 25 tūkst. žiūrovų balsų.

Iš septynių kelionę pradėjusių chorų finalą pasiekė penki: Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“, jungtinis Vilniaus universiteto choras, merginų choras „Liepaitės“, jaunimo choras „Kivi“ ir „Jazz Island“ choras. Choristai šį vakarą turėjo atlikti po dvi dainas.

Vakaro komisija chorus reitingavo. Ši užduotis teko Zitai Kelmickaitei, Eglei Juozapaitienei, Vytautui Lukočiui bei Vytautui Miškiniui. Pagaliau savo simpatijas išreikšti gali ir LRT televizijos žiūrovai. Iš vieno telefono numerio galima balsuoti po penkis kartus.

Finalo koncertą pradėjo Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“ su romantiška balade apie meilę. „Jūs taip darniai dainuojate. Jūs tiesiog Kauno turtas“, – sušuko Z. Kelmickaitė. Komisijos narės nuomone, choras buvo itin darnus, o kūrinys ne banalus. Jai antrino ir V. Miškinis. E. Juozapaitienei patiko choro dinaminė skalė, o V. Lukočius džiaugėsi sceniniu bei vokaliniu choristų darbu.

Antrą kartą scenoje „Jaunystės“ choras pasirodė su kompozicija „Cantate domino“. „Man keistas kūrinys“, – interpretacijos nesuprato V. Miškinis, tačiau pripažino, kad atlikimas buvo puikus. Anot E. Juozapaitienės, toks kūrinys turėtų skambėti bažnyčioje. „Jeigu jie sugeba taip persikūnyti – tai yra puikus choras“, – sugebėjimus įvertino Z. Kelmickaitė.

Danguolė Beinarytė, po antrojo atlikto kūrinio padėkojo visiems gerbėjams: „Aš visų pirmiausia noriu padėkoti chorui už kantrybę, visiems žmonėms, kurie mus palaiko. Ypatingai sirgaliams, kurie ligi išprotėjimo nuožmiai sėdi savo vietose ir laukia tos akimirkos, kai mes įžengsime į šią sceną“, – sakė Kauno akademinio choro vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA