Kauno „Žalgiris” – Maskvos CSKA: su aistringu sirgalių palaikymu pergalė buvo ranka pasiekiama | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” – Maskvos CSKA: su aistringu sirgalių palaikymu pergalė buvo ranka pasiekiama

Luko Misiūno nuotr.

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda „Žalgirio“ arenoje žaidė Eurolygos „Top 16“ etapo devintojo turo rungtynes. Žalgiriečių varžovai – Maskvos CSKA krepšininkai. Po atkaklios kovos, kuri vyko iki paskutinės rungtynių minutės, pergalę išplėšė CSKA rungtynes laimėjusi rezultatu 86:88.

Mačas prasidėjo itin rezultatyviai. Žalgiriečiai taikliais tritaškiais užbaigė pirmąsias tris atakas: dusyk pataikė Justinas Dentmonas, kartą – Martynas Pocius (9:4). Visgi nesnaudė ir varžovai, po penktojo Milošo Teodosičiaus taško priartėję 8:9. Po kamuolį puolime atkovoję Robertas Javtokas ir Vytenis atidarė savo taškų sąskaitas (13:10). V.Lipkevičius taip pat pasižymėjo sudėtingu tritaškiu iš kampo, žiūrovus iš vietų kėlė ir įspūdingas Tado Klimavičiaus blokas bei J.Dentmono ryžtingas reidas link krepšio – 18:16. Kelis kartus apsigynę CSKA krepšininkai išsiveržė į priekį, bet Šarūno Jasikevičiaus perdavimas Mindaugui Kupšui ir Vytenio Čižausko prasiveržimas gana sėkmingai užbaigė pirmąjį kėlinį – 22:23.

Antrojo kėlinio pradžioje CSKA užbombardavo „Žalgirio“ krepšį iš toli. Pataikę tris tritaškius maskviečiai neutralizavo vienintelį R.Javtoko dėjimą ir nutolo 36:24. Žalgiriečiai nepalūžo ir, po T.Klimavičiaus, J.Dentmono bei R.Javtoko dvitaškių, priartėjo 30:36. Ši trijulė ir toliau rungtyniavo puikiai: T.Klimavičius įmetė tiek iš po krepšio, tiek atšokdamas iš penkių metrų, J.Dentmonas sumetė baudas, o R.Javtokas varžovus pavaišino dar vienu dėjimu – 38:41. Deja, pora kauniečių klaidelių per paskutinę antrojo kėlinio minutę vėl leido atitolti svečiams – 38:47.

CSKA prasidėjus trečiajam kėliniui dukart buvo susigrąžinusi dviženklį pranašumą (49:38, 52:42). Su tuo nesitaikstė M.Pocius. Jis pelnė 5 taškus, prie jo prisijungęs J.Dentmonas taip pat pridėjo 5 ir, rezultatui esant 52:54, Ettore Messina buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės. Banguojanti „Žalgirio“ arena dar labiau pašėlo, kai M.Pocius smeigė tritaškį, išvedusį Kauno ekipą į priekį – 55:54. Nuo to laiko iki trečiojo kėlinio pabaigos po kiekvieno taiklaus metimo keitėsi pirmaujanti komanda. „Žalgiriui“ taškus pelnė V.Lipkevičius, M.Pocius, Š.Jasikevičius ir neįtikėtiną tritaškį pataikęs J.Dentmonas – 64:65.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tikslą pasiekė 4 tritaškiai. Deja, trys iš jų buvo CSKA ir tik vienas Tomo Dimšos – 67:74. Skirtumą mažino V.Lipkevičiaus prasiveržimas, J.Dentmono baudų metimai ir energinga M.Pociaus ataka – 74:77. Tuomet už kiekvieną žalgiriečių prisilietimą svečiai gaudavo progą atakuoti nuo baudų metimo linijos ir taip lengvai rinko taškus. Savo ruožtu kauniečiai tai darė dvigubai rečiau. Nors R.Javtokas ir J.Dentmonas įmetė po dvi baudas, likus žaisti 2 minutes CSKA pirmavo 86:78. Pagaliau iš žaidimo įmetęs R.Javtokas ir dar keturias baudas realizavęs J.Dentmonas, likus žaisti 21 sekundę, sumažino atsilikimą iki 84:87. Žalgiriečiai greitai apsigynė ir, likus žaisti 12 sekundžių, M.Pocius sumažino skirtumą iki minimumo – 86:87. Kitoje aikštės pusėje Aaronas Jacksonas įmetė tik vieną baudą, kamuolys atiteko „Žalgiriui“ ir paskutinei atakai liko 8 sekundės. Deja, per jas J.Dentmonui susikurti progos metimui nepavyko ir pagirtinai kovoję žalgiriečiai turėjo pripažinti CSKA pergalę – 86:88.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA