Garliavoje atidarytas psichikos dienos centras | Kas vyksta Kaune

Garliavoje atidarytas psichikos dienos centras

Kas vyksta Kaune nuotr.

Ketvirtadienį Garliavoje, Vytauto g. 60, oficialiai atidarytas šiuolaikinis, daugiau kaip milijoną litų kainavęs psichikos dienos centras.

Atidarymo iškilmėse dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Vytenis Andriukaitis sveikino sumanymą ir pastebėjo, kad pasaulyje psichikos sutrikimai sudaro apie 12 proc. visų ligų, šis skaičius didėja.

Įstaiga įkurta buvusiose Lietuvos pašto patalpose, rekonstravus antrą ir pastačius trečią aukštą. Iš viso centras užima daugiau kaip 400 kv m plotą.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Projektą kartu su Sveikatos apsaugos ministerija įgyvendino UAB „Medgintras“. Didžioji dalis lėšų buvo gauta iš ES fondų. Kauno rajono savivaldybė, padedama Susisiekimo ministerijos, pastatą apšiltino ir įrengė atskirą laiptinę.

Centre veikia 15 asmenų stacionaras. Jame teikiamos nemokamos gydymo paslaugos asmenims, turintiems psichikos ir elgesio sutrikimų, jaučiantiems nerimą, nuotaikos svyravimus. Čia galima gauti visą psichiatrinę pagalbą, išskyrus gydymą nuo priklausomybės ligų.

Meras Valerijus Makūnas džiaugėsi, kad pirmiausia centre kvalifikuota pagalba bus teikiama Kauno rajono gyventojams. Gavę gydytojų siuntimus, čia galės atvykti ir kauniečiai, Birštono, Prienų gyventojai.

„Psichikos dienos centras ypatingas tuo, kad pagalba suteikiama dienos metu, todėl pacientai kasdien gali grįžti į sau įprastą šeimos aplinką“, – pasakojo įstaigos direktorė Vilija Vėlyvienė.

Pacientams taikoma individuali ir grupinė psichoterapija, dailės, muzikos, šviesos, spalvų, judesio, filmų, buitinė ir kitos terapijos, biblioterapija, veikia bendravimo ir socialinių įgūdžių lavinimo grupės.

Ligonius konsultuoja specialistų komanda – gydytojas psichiatras, medicinos psichologas, socialinis darbuotojas, užimtumo terapeutas, reabilitologas, slaugytojas.

Centre sukurta jauki namų aplinką. „Virtuvėlėje bendraujame skanaudami arbatą, prisimename, kaip serviruoti stalą, iškepti pyragą, kartu švenčiame gimtadienius“, – pasakojo V.Vėlyvienė.

V. Andriukaits su V.Makūnu aptarė ir kitų Kauno rajono sveikatos įstaigų perspektyvas. Ministras pasidžiaugė, kad jau šiemet Kulautuvoje turėtų būti atidaryta šiuolaikinė Širdies ir neurologijos ligų reabilitacijos kliniką, į kurią investuota daugiau kaip 20 mln. litų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA