Jaunieji masažistai savo gebėjimus demonstravo ant garsenybių kūnų | Kas vyksta Kaune

Jaunieji masažistai savo gebėjimus demonstravo ant garsenybių kūnų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kaune jau trečią kartą surengtas tarptautinis studentų masažo čempionatas. Šiemet jame savo jėgas panoro išbandyti būsimieji kineziterapijos ir grožio specialistai iš Vilniaus, Kauno, Utenos, Panevėžio, Šiaulių, Klaipėdos kolegijų. Sulaukta ir svečių iš užsienio- čempionate dalyvavo masažistai iš Latvijos Daugpilio universiteto. Iš viso savo gebėjimus demonstravo 16 jaunuolių.

Pirmieji į kovą dėl geriausiojo vardo stoję studentai klasikinio masažo subtilybes demonstravo ant garsenybių kūnų. Masažuotojų rankoms atsidavė žinomi vyrai.

Šokėjas Saulius Skambinas tikino dažnai savęs masažais nelepinantis, tačiau juos mėgstanti žmona Karina.“Kartais lydžiu ją, tuo pačiu pasirenku ir kokią procedūrą. O šiandien jaučiuosi itin puikiai. Kai pasibaigė seansas, pagalvojau, kad kaip tik to man šiuo metu ir reikėjo.“

Politikas Stanislovas Buškevičius atsiduoti į jaunųjų masažuotojų rankas nusprendė atostogų metu: “Pastaruoju metu itin daug treniruojuosi, dalyvauju šokių ant ledo projekte, todėl dažnai patiriu traumas. Masažais esu mėgavęsis tik kelis kartus, teko ir gydomojo masažo galią pajusti. O šiandien supratau, kokius stebuklus jis daro. Jaučiuosi atjaunėjęs ir žvalus. Manau, kad masažai puikiai padėtų atsigauti ir po įtemptų tarybos posėdžių “- retoriškai svarstė Kauno vicemeras.

Išbandyti masažą pasiryžo ir docentas, mokslų daktaras, labiau žinomas kaip bitininkas, sodininkas Algirdas Amšiejus, legendinis Lietuvos krepšinio rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius, jaunimo auditoriją užkariaujantis dainininkas Bartas- Nojus Bartaška, atstovavęs Lietuvą tarptautiniame vaikų „Eurovizijos“ konkurse, Tarptautinės kategorijos futbolo teisėjas Vytenis Kazlauskas, verslininkas Vytautas Valiuškis.

Viena pagrindinių masažo čempionato organizatorių Milda Gintilienė, vadovaujanti Kauno kolegijos Medicinos fakulteto Reabilitacijos katedrai pasakojo, kad „jau registruodamiesi dalyviai nestokojo išradingumo – laisvajai programai jie siūlė ajurvedinį „Keralos“, bambukų, keturių rankų, havajietišką, masažą su cigarais, tajų, shiatsu masažus. Daugelį jų studentai pademonstravo ir čempionato dieną.“

Pirmąją vietą laimėjo Eigirdas Špokauskas iš Panevėžio kolegijos. Antroji ir trečioji atiteko Kauno kolegijos studentams – Vainiui Petrauskui ir Deividui Balseriui.

Čempionate parodomąjį tajų masažą pristatė sveikatingumo centro „SPA Vilnius“ masažo terapeutė Erika Roldugina. Studentų pasirodymus vertino komisija, sudaryta iš patyrusių profesionalų, dirbančių Lietuvos ir Latvijos aukštosiose mokyklose ir masažo paslaugas teikiančiose organizacijose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA