Dėl kyšininkavimo skandalų ketinama atstatydinti Kauno savivaldybės administracijos vadovą | Kas vyksta Kaune

Dėl kyšininkavimo skandalų ketinama atstatydinti Kauno savivaldybės administracijos vadovą

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Neapsikentę skandalingų situacijų savivaldybės įmonėse, dalis Kauno miesto tarybos narių inicijuoja savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio atleidimą. Ši pozicija formuojama reaguojant į įsigalėjusį chaosą ir korupciją savivaldybės įmonėse. Tarybos nariams taip pat užkliuvo reguliariai augančios išlaidas savivaldybės administracijos išlaikymui, bei blogėjanti miesto ūkinė situacija, skelbiama „Vieningo Kauno” pranešime spaudai.

„Kyšininkavimo skandalas savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys” – tik ledkalnio viršūnė. Iki šiol nei miesto meras, nei savivaldybės administracijos direktorius nesiėmė jokių veiksmų, užtikrinančių profesionalų ir skaidrų savivaldybės turto valdymą. Negalime taikstytis su tokia situacija ir miesto vadovų abejingumu”,- teigia Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno” frakcijos atstovas Visvaldas Matijošaitis.

Kauno miesto tarybos nariai pažymi, kad miesto vadovai nesiėmė ryžtingų veiksmų nei po kyšininkavimo skandalų susijusių su savivaldybės įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“ ir įmone „Kauno komunalinis ir butų ūkis“. Taip pat neatsakyti visi klausimai susiję su savivaldybės įmonių „Kauno gatvių apšvietimas“ ir „Kauno vandenys“ viešaisiais pirkimais, bei pasirašytomis taikos sutartimis su bendrove „Kamesta“.

„Nuolat keliame klausimą dėl įmonių valdymo depolitizavimo, ekspertų įtraukimo į valdybas, tačiau mero ir jo komandos nejaudina nei nuolatiniai korupcijos skandalai, nei prastėjantys įmonių veiklos rezultatai. Įmonėse toliau šeimininkauja ten įdarbinti valdančiosios koalicijos politikai ir jų partijų bičiuliai“,- teigia Kauno miesto tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Rimantas Mikaitis.

Sprendimo projektas dėl administracijos direktoriaus atleidimo jau užregistruotas. Šiuo metu renkami paraišai tų miesto tarybos narių, kurie palaiko šį sprendimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA