Pristatytas Kauno plaukimo centro logotipas | Kas vyksta Kaune

Pristatytas Kauno plaukimo centro logotipas

Trečiadienį Kauno plaukimo centre oficialiai pristatytas naujasis įstaigos logotipas. Vieną moderniausių Lietuvos baseinų reprezentuosiantį logotipą sukūrė Kauno taikomosios dailės mokyklos absolventas Aleksėjus Kudinovas. Logotipas buvo vienbalsiai išrinktas specialiai sudarytos komisijos bei sulaukė daugiausiai balsų internetinėje apklausoje.

„Pagrindiniai keliami reikalavimai – funkcionalumas, aiškumas ir sąsaja su plaukimo centru bei miesto simbolika – išpildyti, o mūsų prigimtinis maksimalizmas visada ves į diskusijas ir vertinimus“, – sakė Kauno plaukimo centro direktorius Mindaugas Špokas.

Logotipo atrankai vadovavęs VDU menų fakulteto, Šiuolaikinių menų katedros vedėjas doc. dr. Rimantas Plungė tvirtino, kad organizacinė pusė, atvirumas ir visuomenės dalyvavimas yra konkurso stipriosios pusės.

„Visada lengviau pasisamdyti specialistus, tačiau džiugu, kad buvo suteikta galimybė dalyvauti studentams. Aš, kaip profesionalas, galiu pasakyti, kad šitas ženklas tikrai turi išliekamąją vertę: vizualinis sprendimas suderintas su užrašu, dera tiek negatyvas, tiek pozityvas, grafika, spalvinis sprendimas yra subtilus ir nepretenzingas“, – sakė R. Plungė.

Konkurso nugalėtoju tapęs Kauno taikomosios dailės mokyklos absolventas A. Kudinovas yra laisvai samdomas kūrėjas. „Kartu atvaizduoti taurą ir vandenį buvo gana sudėtinga užduotis. Logotipe stengiausi išgryninti visas reikalautas sąvokas: vandens sportą bei pagrindinį Kauno miesto herbo elementą – taurą. Jame atsispindi bangos, kuriose subtiliai įsilieja tauro ragai, bei stilizuotas plaukikas“, – trumpą logotipo dizaino analizę pateikė jo autorius.

Nugalėtojui prizą – planšetę – įteikė bigbix.lt vadovas Gytis Breikštas. Konkurso finalininkams įteiktos padėkos bei marškinėliai su naujuoju plaukimo centro logotipu.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Kauno meras Andrius Kupčinskas nuo kovo mėnesio pradžios savo pareigas paliekančiam Kauno plaukimo centro vadovui M. Špokui dėkojo už nuveiktus darbus ir inovatyvius sprendimus.

„Noriu nuoširdžiai padėkoti Mindaugui Špokui, kuris praėjusių metų gegužę pradėjo vadovauti Kauno plaukimo centrui ir per visą šį laikotarpį su komanda sklandžiai vykdė centro veiklą ir priiminėjo teisingus sprendimus, kuriuos miestiečiai jau įvertino. Prieš įrengiant plaukimo centrą iš kai kurių politikų buvo girdimi nuogąstavimai, jog baseino išlaikymui reikės skirto po 3 mln. Lt per metus, tačiau, kaip matome, plaukimo centras, subalansavęs pajamas ir išlaidas, pats kuo puikiausiai išsilaiko“,- kalbėjo Kauno meras.

Nuo atidarymo praėjusių metų gegužę plaukimo centre jau apsilankė beveik 50 tūkst. lankytojų. „Žmonės čia ateina plaukti ir siekti aukštumų, o plaukimo baseinas tampa pavyzdžiu kitoms biudžetinėms įstaigoms“, – sakė M. Špokas.

Kauno plaukimo centre buvo įdiegta elektroninė klientų aptarnavimo sistema, vaizdo stebėjimo kameros, nauja įranga, treniruoklių salė. Be to, tai vienintelė biudžetinė įstaiga, kur galima atsiskaityti banko kortele.

Kauno baseino pajamos per metus siekė 1,77 mln. Lt, o išlaidos – 1,73 mln. Lt. Baseine plaukti mokosi 650 vaikų, sulaukiama daug miestiečių, senjorų, užsieniečių, organizuojami renginiai, vaikų varžybos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA