Pragariška naktis Kauno ugniagesiams: sprogimas daugiabutyje, gaisras vonioje | Kas vyksta Kaune

Pragariška naktis Kauno ugniagesiams: sprogimas daugiabutyje, gaisras vonioje

Naktį iš antradienio į trečiadienį viename Taikos prospekto daugiaaukščių nugriaudėjo sprogimas. Dėl situacijos iš daugiabučio evakuota apie 20 žmonių. Dar vienas gaisras paryčiais kilo Europos prospekto daugiabutyje. Čia taip pat prireikė evakuoti gyventojus.

Kaip pasakojo įvykio vietoje sutikti gyventojai, dar prieš vidurnaktį Taikos pr. daugiabučio viršutinių aukštų gyventojai pajuto aštrų dūmų kvapą, tačiau apžiūrėję laiptinę, nieko įtartino nepastebėjo. Neramumai prasidėjo apie 2 val. nakties, kuomet nuo karščio sprogo asbestinis šiukšlių kanalas. Nuo sprogimo vamzdis suskilinėjo antrame ir trečiame aukštuose.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas skelbia, kad atvykus ugniagesiams gaisras buvo kilęs devyniaukščio blokinio namo šiukšlių šachtoje. Per laiptinę iš namo išvesta 20 gyventojų. Gaisro metu sprogo šiukšlių šachtos asbescementinis vamzdis, sutrūko balkonų langai. Šiukšlių laikymo patalpoje sudegė durys. Iškrautos degusios atliekos (skudurai). Įtariama, kad gaisrą galėjo sukelti neatsargus žmogaus elgesys.

Dėl ko kilo gaisras, aiškinasi tyrėjai, tačiau jau dabar įtariama, kad tai galėjo būti nekaltas jaunimo pokštas, kuomet į atvirą ertmę buvo įmesta nuorūka ar degantis daiktas, dėl ko ir įvyko keli sprogimai. Tačiau šiukšlių šachta nenaudojama, visos durelės užvirintos, todėl kol kas neaišku, kaip degantis ar rusenantis daiktas galėjo patekti į šachtą.

Trečiadienio rytą įvykio vietoje Taikos prospekto 56-ajame name dirbo namo prižiūrėtojai, kurie bandė atstatyti laiptinės šildymą.

Dar vienas gaisras daugiabutyje kilo paryčiais, apie 3 val. Ugniagesiams atvykus į Europos prospekto 14-uoju numeriu pažymėtą namą, laiptinė buvo uždūminta. 03 val. 44 min. Ugniagesiai pradėjo ugnies slopinimo darbus.

Gaisras kilo 2-o aukšto bute, kuriame degė vonios patalpa. Gaisro metu apdegė plastikinė vonios apdaila ir vonia. Aprūko visas butas (40 m2 ), taip pat bendro naudojimo laiptinė. Keltuvu iš 3-5 aukštų evakuoti 5 suaugę ir 2 vaikai. Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai į gydymo įstaigą išvežė pilietį (g. 1987 m.).Žmogus prisikvėpavo dūmų. Įtariama, kad gaisrą ir čia sukėlė neatsargus žmogaus elgesys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA