Pradedamas statyti naujas biurų pastatas | Kas vyksta Kaune

Pradedamas statyti naujas biurų pastatas

Bendrovės nuotr.

Statybos įmonė „Mitnija“ pradeda statyti naują 3 600 kv. m septynių aukštų B+ standarto biurų pastatą Kaune, Savanorių prospekte. Projekto užsakovas – telekomunikacijų bei nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Mikrovisatos valda“.

„Mitnijos“ generalinis direktorius Julius Gendvilis teigia, kad „Mikrovisatos“ biurų pastato statyba patvirtina nekilnojamojo turto ir statybų rinkos atsigavimo tendencijas Kaune.

„Džiugu, kad Kaune plėtojasi biurų rinka, privatūs investuotojai drąsiau planuoja ir prekybos, logistikos, gamybos bei gyvenamosios statybos projektus. Praėjusių metų pabaigoje baigėme statyti daugiau kaip 3 000 kv. m „Maxima“ prekybos centrą V.Krėvės prospekte, šiuo metu baigiame beveik 16 000 kv. m. „Sanitex“ logistikos centro statybą, taip pat deramės dėl kitų projektų. Manome, kad ir šiais metais investicijos į statybas Kaune didės, darbo statybininkams nepritrūks“,- cituojamas J. Gendvilis.

Naująjį biurų pastatą „Mitnija“ pastatys per 11 mėnesių, projekto vertė – daugiau kaip 14 mln. litų. Šalia pastato bus įrengta 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, kurioje automobilių srautus valdys automatizuota valdymo sistema.

Aivaras Kavaliauskas, „Mikrovisatos valda“ generalinis direktorius tvirtina, kad biurų nuomos rinkos atsigavimas Kaune – akivaizdus. „Sveikstanti ekonomika teigiamai veikia ir komercinio nekilnojamojo turto rinką, nes jos būklė tiesiogiai priklauso nuo bendros ekonominės situacijos šalyje. Per paskutinius penkerius metus Kaune nepastatytas nė vienas naujas nuomai skirtas biurų pastatas, todėl paklausa yra didelė. Neabejojame savo projekto sėkme ir džiaugiamės, kad jau kitų metų pradžioje pirmieji nuomininkai kursis mūsų naujame verslo centre,“- teigia A. Kavaliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA