Policija ir pasieniečiai paryčiais išgelbėjo vyriškį, miške įkritusį į duobę (operacijos video) | Kas vyksta Kaune

Policija ir pasieniečiai paryčiais išgelbėjo vyriškį, miške įkritusį į duobę (operacijos video)

VSAT nuotr.

Pirmadienio naktį iš pasieniečių sraigtasparnio Jonavos rajono miške surastas vyras, kuris pasiklydo, įkrito į duobę ir negalėjo iš jos išlipti.

GELBĖJIMO OPERACIJOS VAIZDO MEDŽIAGA

Vasario 23 d. apie 22 val. 45 min. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariate buvo gautas Bendrojo pagalbos centro pranešimas. Telefonu į policijos pareigūnus pagalbos kreipėsi 66-erių Jonavos rajono gyventojas. Vyras sakėsi ėjęs Jonavos rajono mišku nuo Gaižiūnų kaimo link Kiseliškių kaimo. Jis policijos pareigūnams pasakojo tamsoje pasiklydęs, miške įkritęs į duobę ir negalįs iš jos išlipti. Kaip vėliau paaiškėjo, duobė buvo apie 2 metrų gylio ir 4,6 metrų pločio. Nelaimėlis tiksliai negalėjo pasakyti savo buvimo vietos. Ryšys su juo netrukus dingo.

Gavę apytiksles koordinates, policijos pareigūnai pradėjo paiešką Būdų miško rajone. Tuoj po vidurnakčio numanomą įvykio vietą pradėjo tikrinti ir policijos kinologai su šunimis. Dar po valandos policijos pareigūnams su vyru vėl pavyko susiekti telefonu ir informuoti, kad vyksta jo paieška. Policininkai taip pat kreipėsi į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos rinktinę dėl pasieniečių sraigtasparnio panaudojimo.

Apie 3 val. 50 min. iš VSAT Aviacijos rinktinės bazės Trakų rajono Paluknio kaime pakilo pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter 135″. Netrukus jis nusileido Jonavos rajone, kur į orlaivį įlipo gerai apylinkes pažįstantis vietinis policijos pareigūnas. Buvo pradėta paieška iš oro naudojant sraigtasparnyje sumontuotą termovizorinę įrangą.

Sraigtasparnio pilotai radijo ryšiu susisiekė su Aviacijos rinktinės budėtoju, o pastarasis telefonu bendravo su pradingėliu. Jam buvo nurodyta įsiklausyti į aplinkos garsus, o išgirdus sraigtasparnio ūžesį, iškart pranešti budėtojui.

Iš viso paieška iš oro truko apie 2 val. Kulminaciją ji pasiekė, kad nelaimėn patekęs vyras telefonu pranešė girdįs sraigtasparnio keliamą triukšmą. „Eurocopter 135″ pilotai pagal vyro perduodamą informaciją apie girdimus garsus vis tikslino jo buvimo vietą ir siaurino paieškos rajoną. Pagaliau vyras pasakė girdįs sraigtasparnio ūžesį visai netoliese. Apie 6 val. 20 min. per termovizorinę įrangą orlaiviu skridę pareigūnai užfiksavo žemėje sklindantį šilumos šaltinį – tai būta Jonavos rajono gyventojo.

Kadangi pradingėlis buvo miške ir prie jo nusileisti nebuvo įmanoma, sraigtasparnį pasieniečiams teko nutupdyti atviroje vietovėje maždaug už puskilometrio. Iš orlaivio iššokę policininkas ir du VSAT pilotai nuskubėjo į mišką gelbėti pradingėlio.

Vyras buvo rastas duobėje, jis skundėsi užsigavęs, kai įkrito į duobę. Pareigūnai Jonavos rajono gyventoją iškėlė iš duobės ir perdavė iškviestiems medikams. Pirminiais duomenimis, vyras rimtesnių sužalojimų nepatyrė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA