Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė

Į užsienį gyventi ar dirbti išvykę tautiečiai domisi, kaip sudaryti įgaliojimą, kad gimtinėje likę jų artimieji galėtų kuo paprasčiau sutvarkyti būtinus dokumentus ar tiesiog išspręsti kai kuriuos klausimus.Dažnai žmonės nežino, kad tai galima padaryti net neiškėlus kojos iš namų. Todėl šiuo atveju advokatės Raimondos Kazlauskienės patarimas itin pravers

Jau pusė metų gyvenu Norvegijoje ir po kol kas nesiruošiu grįžti į Lietuvą, tačiau man ateina korespondencija į Lietuvą, į butą kuriame niekas negyvena, o mano artimiesiems pašte mano vardu neduoda? Ar būtina man vykti į Lietuvą dėl įgaliojimo surašymo asmeniui kuris galėtų priimti registruotą mano korespondenciją iš pašto ar yra kokia kita galimybė?

Nuo šių metų supaprastintą įgaliojimą asmuo gali sudaryti net neišėjęs iš namų – tereikia prisijungti prie specialaus internetinio puslapio www.igaliojimai.lt, kuriame galima pasinaudoti naująja įgaliojimo sudarymo paslauga.

Informacinių technologijų priemonėmis sudaryti įgaliojimai registruojami Įgaliojimų registre, kurį tvarko Teisingumo ministerijai pavaldi Centrinė hipotekos įstaiga, iki 2014 m. sausio 1 d. tvarkiusi Notarine tvarka patvirtintų įgaliojimų registrą.

Asmuo gali duoti supaprastintą įgaliojimą korespondencijai (konkrečiai – siunčiamiems pinigams ir pašto siuntiniams) gauti, taip pat darbo užmokesčiui ir kitoms su darbo santykiais susijusioms išmokoms, pensijoms, pašalpoms, stipendijoms ar viešosioms ir administracinėms paslaugoms gauti.

Informacinių technologijų priemonėmis sudaryti įgaliojimą fizinis asmuo gali interneto puslapyje www.igaliojimai.lt prisijungęs prie Įgaliojimų registro paslaugos „Įgaliojimo sudarymas ir registravimas Įgaliojimų registre“. Jam reikia savo tapatybę patvirtinti portale „Elektroniniai valdžios vartai“ naudojamomis priemonėmis – elektroniniu parašu, elektroninėmis banko paslaugomis ar kitomis saugiomis asmens identifikavimo priemonėmis, užpildyti vieną įgaliojimų ruošinių ir sumokėti nustatyto 6 litų dydžio atlyginimą už įgaliojimo registravimą. Taip pat asmeniui, sudarančiam elektroninį įgaliojimą, reikia žinoti įgaliotinio (žmogaus, kuriam duodamas įgaliojimas) asmens kodą.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA