Žinomi kauniečiai bandė virti gurmanišką sraigių sriubą (receptas) | Kas vyksta Kaune

Žinomi kauniečiai bandė virti gurmanišką sraigių sriubą (receptas)

Organizatorių nuotr.

Šviežio maisto restorane „Fresh Meals”, įsikūrusiame Sporto ir sveikatingumo centre „Ąžuolynas”, šalia Kauno Ąžuolyno parko, nuo šiol galima paragauti itin gurmaniško patiekalo – sraigių sriubos, o ketvirtadienį pirmą kartą ja bandė gaminti ir žinomi kauniečiai.

Lietuvos restoranų vyriausių virėjų ir konditerių asociacijos narys, šio restorano virtuvės šefas Povilas Katilius dainininką Mindaugą Mickevičių-Mino, dizainerį Kęstutį Lekecką, rankinių dizainerę Kristiną Lisauskę, renginių organizatorių Paulių Šiupienį, verslininką Gintautą Strolį, Kauno turizmo informacijos centro direktorių Sigitą Sidaravičių bei kitus žinomus žmones mokė virti išskirtinio skonio sriubą smaguriams iš Lietuvos ūkyje užaugintų „Aspersa” rūšies sraigių.

„Ši sraigių mėsa tinka gurmaniškiems patiekalams gaminti. Svarbu jas tinkamai išvirti. Jeigu virsi per trumpai, mėsa bus kieta, jeigu per ilgai, bus per minkšta“, – aiškino P.Katilius.

Ją virėjas gardino kokosų pienu, daržovėmis, aitriaisiais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir patiekė su karštu batonu bei česnakiniu sviestu. Svečiai buvo vaišinami ir kitais patiekalais su sraigėmis.

„Kas vyksta Kaune” skaitytojams pateikiame sriubos receptą. Pabandykite šį gurmanišką patiekalą išsivirti ir namuose bei pradžiuginti artimuosius.

Sraigių sriubos su kokosų pienu receptas

Dviems porcijoms paruošti reikės:

200 g sraigių mėsos, 10 g česnako, 20 g aliejaus, 100 g morkų, 100 g cukinijos, 200 g kokosų pieno.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia paruoškite sultinį. Jam paruošti reikės 300 g vandens. Jį pagardinkite lauro lapais, citrinžole, čili pipirais, svogūnu, skiltele česnako, citrinos sultimis, cukrumi, druska. Virkite apie 30 min.

Sraigių mėsą nuplaukite po tekančiu vandeniu, dėkite į puodą ir pavirkite apie 15-20 min., tada dar sykį perplaukite ir vėl sudėkite į vandenį, kuris paskanintas lauro lapais, pipirais, česnaku, druska. Virkite apie 20 min., po nukoškite ir atvėsinkite.

Ilgais šiaudeliais supjaustykite morką ir cukiniją, smulkiai sukapokite česnako skiltelę.

Į įkaitintą puodą pilkite alyvuogių aliejaus, dėkite česnaką. Trumpai pakepinę sudėkite sraiges ir pakepkite dar apie minutę. Sudėkite daržoves, užpilkite sultiniu ir pavirkite apie 5 min. Prieš baigiant virti, paskaninkite kokosų pienu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA