R. Berdnikovienė pristatė pirmąją lūpų dizaino kolekciją | Kas vyksta Kaune

R. Berdnikovienė pristatė pirmąją lūpų dizaino kolekciją

Pirmąją Lietuvoje lūpų grimo kolekciją pristačiusi piešinių ant kūno kūrėja, vilnietė Rima Berdnikovienė įsitikinusi, jog tautiečiai neišnaudoja dar vienos galimybės išsiskirti iš minios.

NUOTRAUKŲ GALERIJA

„Apie lūpų grimą mažai kas yra girdėjęs. Bet tai puiki galimybė padaryti įspūdį, garsiai pareikšti tai, kaip jautiesi ir ką galvoji. Svarbu, kad lūpas „pavertus“ piešiniu nebereikia ilgai mąstyti, ką apsirengti ar kaip susišukuoti“, – su šypsena dėstė „body art“ specialistė.

Kurdama darbus, kuriuos pristatė viešai penktadienio vakarą Kaune vykusiame kitokią grožio kultūrą puoselėsiančios parduotuvės „bote bote“ atidaryme, R. Berdnikovienė sakė, jog sunaudojo ne vieną paletę specialių dažų, skirtų būtent lūpų makiažui. Ant jos, įprastai „Make up for ever“ akvarelės ir kitų reikiamų piešimui ant kūno priemonių įsigyti nėra paprasta. „O ir susikurti piešinį aplink lūpas pačiam labai sudėtinga… Reikia žinių, laiko, kantrybės. Ir po to, kai darbas baigtas, negali nei valgyti, nei gerti“, – tvirtino kūrėja.

Anot jos, pirmiausia viskas prasidėjo nuo idėjos ir dažų paieškos. Tuomet, kai buvo pasitelktos reikiamos priemonės, originalia mintimi pasidalinta su plaukų priežiūros priemonių kompanija „NOOK“ ir grožio salonu „Andrė“. Pastarojo meistrų darbas manekenėms buvo sukurti dailias, bet niekuo neįpatingas, publikos dėmesio neblaškančias šukuosenas.

„Vienam įvykdyti sumanymą sunku. Juolab, kad reikėjo viską padaryti greitai. Juk manekenės negalėtų parą ištverti, kol jas ir grimuočia, ir šukuočiau“, – su šypsena sakė R. Berdnikovienė.

Pasak jos, „Lite models“ merginos ir taip kantriai stengėsi nedaryti nieko, kas sugadintų kaskart maždaug valandą trukusį darbą. Daugelis jų po kolekcijos pristatymo grimo nenusiplovė, o išvyko namo originalių kūno puošybos sprendimų parodyti artimiesiems. Ant manekenių lūpų „bote bote“ pristatymo vakarą „gimė“ gyvūnai – varlytės, liūtai, lapės, leopardai, bitės, pandos. Bene išskirtiniausias darbas – lūpas paversti akies vyzdžiu. Tam, kad darbas kuo labiau primintų regos organą, aplink lūpas netgi priklijuotos blakstienos. „Body art“ specialistė neslėpė, jog daugelis piešinukų – „bote bote“ vadovės Monikos Butkutės idėja. Su šypsena kūrėja pasakojusi „užsidegusi“ egzotinių gyvūnų tema, kuri tiek jai, tiek M. Butkutei tapo artėjančio pavasario pranaše.

R.Berdnikovienė pasakojo, jog nusiplauti specialius grimo dažus yra paprasta. Tam tereikia vandens. Norint, kad kūriniai ant lūpų išsilaikytų ilgiau, tektų naudoti papildomas, maždaug parą piešinį išsaugančias priemones.

„Lūpos – specifinė, itin jautri kūno vieta. Piešiant aplink jas reikia elgtis atsargiau. Bet ji labai ryški, todėl nebūtina išsigrąžinti viso kūno, kad pasiektum norimo efekto“, – tvirtino autorė.

Pasižiūrėti neįprastų grimo sprendimų į „bote bote“ vėlų penktadienio vakarą susirinko nemenkas būrelis svečių, tarp kurių buvo ir žinomų, profesionaliomis bei sunkiai randamomis kosmetikos priemonėmis besidominčių žinomų žmonių – švenčių planuotoja Inga Budrienė, aksesuarų kūrėja Inga Petrikaitė, aktorė Milda Štakėnaitė, stilistas Mantas Petruškevičius, renginių organizatoriai Paulius Šiupienius ir Eglė Rauličkytė, dizainerė Gintarė Ačaitė, verslininkė Kristina Strolienė, laisvalaikio namai „Nautilus“ vadovė Edita Plūkienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA