Kauniečiai jau septintą kartą rašė nacionalinį diktantą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai jau septintą kartą rašė nacionalinį diktantą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienio rytą Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, jau septintą kartą buvo rašomas nacionalinis diktantas. Gausiausiai kauniečiai susirinko iš anksto skelbtose diktanto rašymo vietose – savivaldybės didžiojoje salėje ir Aušros gimnazijoje, tačiau lietuvių kalbos žinias kartu tikrinosi ir kitose mokyklose. Apytiksliai Kaune diktantą rašė apie 500 žmonių.

Šiais metais dalyviams teko nelnegva užduotis. Jiems reikėjo įveikti rašytojos Giedros Radvilavičiūtės tekstą „Skrydis“, kuris baigėsi pastraipa apie Kauno baseiną, į kurį kartais užsukta ir auksinė olimpinė čempionė Rūta Meilutytė.

Kauno savivaldybėje netrūko įvairaus amžiaus kauniečių, pasiryžusių įveikti diktanto tekstą, tačiau sausakimšoje salėje nebuvo matyti nei vieno Kauno politiko.

Rašant diktantą, dėl raštingiausiojo vardo varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Šiame konkurse negalėjo dalyvauti lituanistai.

Diktantą buvo galima rašyti ir namuose klausant Lietuvos radijo. Norint dalyvauti kartu su visais, parašytą tekstą reikia išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 24 dienos imtinai. Organizatoriai žada, kad visi atsiųsti tekstai bus ištaisyti ir jie taip pat dalyvaus kovoje dėl raštingiausių titulo.

Norintys pasitikrinti, nacionalinio diktanto tekstą ras vasario 25 dieną nacionalinio diktanto svetainėje.

Nacionalinio diktanto finalas bus rengiamas Vilniuje, tačiau jo data dar nėra aiški.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA