„Žalgiris” – „Real”: pirmasis TOP16 ratas pabaigtas triuškinančiu pralaimėjimu (3 video) | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris” – „Real”: pirmasis TOP16 ratas pabaigtas triuškinančiu pralaimėjimu (3 video)

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos „Top 16“ etapo pirmąjį ratą užbaigė pralaimėjimu Ispanijoje. Žalgiriečiai svečiuose bandė kovoti su Madrido „Real“, tačiau rungtynes pralaimėjo triuškinančiu rezultatu 108:72.

Pačioje rungtynių pradžioje „Žalgiris“ pirmavo, kai po krepšiu prasiveržė Justinas Dentmonas, iš vidutinio nuotolio pataikė Paulius Jankūnas, kitoje atakoje dar asistavęs ir Robertui Javtokui – 6:4. „Real“ į tai atsakė 7 taškais, bet žalgiriečiai nepasimetė. Ta pati P.Jankūno, J.Dentmono ir R.Javtoko trijulė surinko dar po 2 taškus – 12:16. Netrukus šeimininkai kiek atsiplėšė (21:12), tačiau Vytenis Lipkevičius ir J.Dentmonas apsikeitė perdavimais ir pataikė po tritaškį – 18:21. Būtent tuomet Madrido ekipa užkūrė nesustabdomą savo puolimo mašiną. Žalgiriečių klaidos ir netaiklūs metimai virsdavo žaibiškomis ispanų atakomis. Spurtą 13:0 nutraukė tik R.Javtoko tritaškis su pirmojo kėlinio sirena – 21:34.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui, dar dvi „Žalgirio“ klaidos ir dar keturi „Real“ taškai… Tada kauniečiai sugebėjo surengti savo atsaką: Artūras Milaknis įmetė dvitaškį iš kampo, o Šarūnas Jasikevičius pridėjo du tritaškius, sumažinusius atsilikimą iki vienženklio (29:38). Tuo nepatenkinti šeimininkai pasinaudojo tiek teisėjų dovanėlėmis, tiek savo puolimo universalumu ir vėl truktelėjo į priekį – 47:29. Svečių gretose tylą nutraukė asmenines taškų sąskaitas atidarę Martynas Pocius ir Mindaugas Kupšas. Devintuosius savo taškus pelnė ir R.Javtokas bei J.Dentmonas (37:52), bet antrąjį kėlinį Madrido komanda baigė 8 „sausais“ taškais – 37:60.

Trečiąjį kėlinį pelnydami po 3 taškus pradėjo Rudy Fernandezas ir Felipe Reyesas. R.Javtoko dėjimas ir J.Dentmono tritaškis buvo tikslūs kitoje aikštės pusėje (42:68), bet įsižaidusio R.Fernandezo nebuvo įmanoma sustabdyti. Jis pelnė dar 10 taškų, padidinusių „Real“ persvarą – 84:48. Trečiajam kėliniui einant į pabaigą „Žalgiriui“ kelis taškus surinko P.Jankūnas, J.Dentmonas ir R.Javtokas, o šeimininkams du neįtikėtinus tritaškius pataikė Sergio Llulas – 50:92.

Žalgiriečiai TOP16 etape yra iškovoję tik vieną pergalę.

Paskutinį kartą kauniečiai prieš Madrido „Real” laimėjo 1999 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA