Renovuota Kauno V. Kudirkos progimnazija pasikeitė neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Renovuota Kauno V. Kudirkos progimnazija pasikeitė neatpažįstamai

Kaunas.lt nuotr.

Dar tarpukariu statytos Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos moksleiviai jau kuris laikas džiaugiasi iš esmės atsinaujinusia mokykla. Europos Sąjungos, Kauno miesto savivaldybės ir Švietimo ir mokslo ministerijos lėšomis vykdytos renovacijos metu mokykloje buvo pakeistas stogas, atnaujintos šildymo, elektros, karšto vandens bei vėdinimo sistemos, suremontuotas ir nudažytas mokyklos fasadas, rekonstruotos kolonos, klasėse sumontuotos modernios apšvietimo lempos.

Šį penktadienį atnaujintą Kauno Vinco Kudirkos progimnaziją aplankė miesto meras Andrius Kupčinskas. Progimnazijos moksleiviai, kiekvieną pirmadienį pradedantys Tautiška giesme, tvirtino esantys labai patenkinti suremontuota mokykla.

„Atsinaujinusios progimnazijos įvaizdis ženkliai pagerėjo. Tikiu, jog atsiras vis daugiau tėvų, kurie savo atžalas norės vesti būtent į šią mokymo įstaigą. Žinoma, dar reikia sutvarkyti mokyklos sporto salę, atlikti kitus vidaus ir lauko darbus. Prie jų stengsimės taip pat prisidėti. Svarbiausia, jog mokykla iš esmės renovuota, ir, kiek teko bendrauti su mokiniais, jie tikrai patenkinti esama mokyklos būkle“, – sakė progimnaziją apžiūrėjęs Kauno meras.

Pasak A. Kupčinsko, Kaune kasmet renovuojama vis daugiau mokyklų, o kitąmet jų skaičius turėtų dar labiau išaugti, nes prasideda naujas ES finansavimo periodas.

Pavyksta sutaupyti

„ES struktūrinių fondų ir savivaldybės pagalba renovuotas mokyklos pastatas tarnaus ilgą laiką. Baigta renovacija užtikrina progimnazijos pastate suvartojamos energijos sąnaudų mažinimą, padidinant energijos vartojimo efektyvumą. Pavyzdžiui, per mėnesį šildymo sąskaitoms išleidžiame 3 tūkst. Lt mažiau nei prieš metus, o klasėse šilta ir jauku“, – pabrėžė Kauno Vinco Kudirkos progimnazijos direktorė Danguolė Bagdonienė.

Anot direktorės, dabar progimnazija tapo ne tik patraukli, bet ir dar saugesnė, nes visą parą švietimo įstaigos teritoriją saugo privati apsaugos įmonė.
Baigti 6 projektai

Praėjusiais metais buvo iš esmės atnaujintos šešios Kaune veikiančios švietimo įstaigos: VDU „Rasos“ gimnazija, Žaliakalnio progimnazija, Antano Smetonos gimnazija, lopšelis – darželis „Vėrinėlis“, Šančių vidurinė mokykla ir Kauno Vinco Kudirkos progimnazija. Visų šių rekonstrukcijos projektų vertė siekia maždaug 17 mln. Lt. Projektai buvo finansuojami ES, savivaldybės ir ministerijos lėšomis.

Šįmet jau pradėti arba bus vykdomi Kauno Jono Jablonskio gimnazijos, Kauno Milikonių vidurinės mokyklos, KTU Vaižganto progimnazijos, „Ryto“ pradinės mokyklos ir darželio „Rudnosiukas“ atnaujinimo projektai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA