Meniu sudarytojas – žinomas JAV lietuvių kilmės virtuvės meistras, Niujorko kulinarijos instituto kūrybos direktorius, garsių restoranų, viešbučių ir maitinimo įmonių – „Starbucks“, „Mars“, „Ritz-Carlton“ konsultantas Michael Laiskonis ketvirtadienį skaitė paskaitą Kauno kolegijos studentams, o vėliau vertino jaunųjų kulinarų profesinius sugebėjimus.
M. Laiskonis amerikiečiams siūlo lietuvišką, tačiau mums neįprastą patiekalų interpretaciją: silkė pagardinta rūkytomis bulvėmis, marinuotais pastarnokais ir morkomis, pietums siūlomi pikantiško skonio avienos cepelinai arba kepta antiena, derinama su voveraitėmis, kopūstais ir juodos keptos duonos spragėsiais. Desertui – aguoninės spurgos su mėlynių įdaru, gaivus kreminis šerbetas arba obuolių cukatos, paskanintos rugių dribsniais ir alaus skonio ledais.