Aiškėja naktinių gaudynių aplinkybės: automobilį vairavo nepilnametis, kito bėglio ieškoma | Kas vyksta Kaune

Aiškėja naktinių gaudynių aplinkybės: automobilį vairavo nepilnametis, kito bėglio ieškoma

Kas vyksta Kaune nuotr.

Vėlų antradienio vakarą policija persekiojo pareigūnų reikalavimams nepaklususį vairuotoją. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo nepilnametis, o vienas bėglys paspruko.

ĮVYKIO NUOTRAUKŲ GALERIJA

Apie 23.44 val. Kaune, Pramonės pr., ties 20 Nr. pažymėtu pastatu, patruliuojančių Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Patrulių rinktinės pareigūnų dėmesį patraukė automobilio „Opel Corsa“ vairuotojas, kuris pagal išvaizdą atrodė nepilnametis. Be to, pastarasis, pastebėjęs policijos pareigūnus, akivaizdžiai sutriko, pradėjo automobiliu važiuoti atbuline eiga. Kilus įtarimui, kad „Opel Corsa“ vairuotojas gali neturėti teisės vairuoti transporto priemonę, patruliai nusprendė sustabdyti minėtą automobilį ir patikrinti vairuotojo dokumentus.

Į įjungtus tarnybinio automobilio specialiuosius šviesos ir garso signalus, stabdomo automobilio vairuotojas nereagavo, atbuline eiga užvažiavo ant šaligatvio, pradėjo važiuoti žalia veja bei apsukęs automobilį ir padidinęs greitį nuvažiavo tolyn.

Pareigūnai tarnybiniu automobiliu su įjungtais specialistais garso ir šviesos signalais pradėjo persekioti minėtą automobilį. Pavijus persekiojamą automobilį, jo vairuotojas staigiais manevrais blokavo pareigūnų tarnybinį automobilį, neleido jo aplenkti, o priartėjus prie automobilio (Kaune, Pramonės pr. ties 26H namu), šis staiga pasuko į kairę pusę. Siekdamas išvengti susidūrimo su persekiojamu automobiliu, galimų didesnių pasekmių ir automobiliu važiavusių asmenų sužalojimo, pareigūnas buvo priverstas staiga stabdyti ir keisti važiavimo kryptį, dėl ko, esant slidžiai kelio dangai, tarnybinis automobilis nuslydo nuo kelio, atsitrenkė į kelio bortelį bei kiemo vartus. Tuo metu, dėl savo veiksmų, persekiojamo automobilio „Opel Corsa“ vairuotojas nesuvaldė vairuojamos transporto priemonės ir taip pat atsitrenkė į kelio bortelį.

Tačiau tuo viskas nesibaigė. Po eismo įvykio iš persekiojamo automobilio iššoko vairuotojas ir keleivis bei pasileido bėgti. Pareigūnai nusivijo bėglius. Persekioto automobilio „Opel Corsa“ vairuotojas buvo sulaikytas, keleivis paspruko, jis nustatinėjamas.

Eismo įvykio metu žmonės nesužaloti, apgadinti abu automobiliai, tvora ir vartai. Įvykio aplinkybes tiria Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Nustatyta, kad minėtą automobilį vairavo šešiolikmetis.

Persekiotame „Opel Corsa“ buvo rasta: multimedijos įrenginys, keli atsuktuvai, replės ir kt. daiktai. Pareigūnai aiškinsis ar daiktai nėra vogti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA