Darbą Kaune pradeda bendruomenės pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Darbą Kaune pradeda bendruomenės pareigūnai

Kaunas.lt nuotr.

Nuo šiol prie saugesnės aplinkos Kaune kūrimo prisidės miesto bendruomenės pareigūnai. Antradienį į savivaldybės didžiąją salę susirinkusiems miestiečiams Kauno apskrities policijos vadas Linas Pernavas prisistatė penkis pareigūnus, kurių tikslas – užtikrinti efektyvų miestiečių bendradarbiavimą su policija bei saugios aplinkos kūrimą.

Anot L. Pernavo, šie pareigūnai sieks įtraukti kuo daugiau visuomenės narių į viešosios tvarkos saugojimo ir savo gyvenamosios saugumo stiprinimo veiklą.

„Nors šiose pareigose dirbu dar neilgai, bet jau spėjau pastebėti miestiečių susidomėjimą ir norą kartu su policija kurti draugišką ir saugią aplinką. Vienas iš mūsų prioritetų yra aktualių klausimų, problemų sprendimas su vietos bendruomenėmis, abipusio ryšio kūrimas. Bendruomenės pareigūnai – tai naujovė, atsiradusi prieš keletą metų vykdant eksperimentą Šiaulių apskrityje ir Molėtuose. Šešis mėnesius trukęs projektas pateisino tiek bendruomenės, tiek ir policijos pareigūnų lūkesčius, tad jį nuspręsta plėtoti visoje šalyje“, – teigė naujasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas L. Pernavas.

Pagrindiniai bendruomenės pareigūnų uždaviniai bus inicijuoti susitikimus su socialiniais partneriais, išsiaiškinti bendruomenių problemas ir lūkesčius, bei prevencinių programų ir projektų rengimas ir įgyvendinimas.

„Šie pareigūnai ne tik skleis saugios kaimynystės idėjas ar skatins bendruomenės narių savitarpio pagalbą kuriant saugią aplinką, bet ir kartu su socialiniais partneriais rengs ir įgyvendins prevencinius projektus, supažindins jaunimą su policijos pareigūno darbu ir skatins pasirinkti policijos pareigūno profesiją“, – apie bendruomenės pareigūnų veiklos kryptis pasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis.

„Kaunas visuomet garsėjo kaip bendruomeniškas miestas. Tikimės, jog pareigūnų veikla dar tvirčiau suriš visuomenę ir policijos instituciją“, – pabrėžė Kauno miesto bendruomenių centrų asociacijos pirmininkas Ramūnas Navickas.

Kauno Santakos policijos komisariato teritoriją prižiūrės ir su vietos bendruomene dirbs pareigūnas Evaldas Pliokštys, su centrinės miesto dalies gyventojais bendradarbiaus Paulius Klikūnas, Panemunėjė dirbs Rasa Zinkevičienė, Žaliakalnio teritorijoje – Inga Duobaitė, o Dainavos seniūnijoje – 22 metų darbo stažą policijoje turinti Asta Melajavienė.

„Mūsų prioritetai – saugios aplinkos ir pasitikėjimo policijos pareigūnais kūrimas, nuolatinis bendradarbiavimas ir iškylančių problemų sprendimas“, – sakė visuomenei prisistačiusi I. Duobaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA