Kaune švęstos 96-osios valstybės atkūrimo metinės | Kas vyksta Kaune

Kaune švęstos 96-osios valstybės atkūrimo metinės

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Kauno miesto savivaldybė skelbia, kad vasario 16-oji – Lietuvos valstybės atkūrimo diena Kaune buvo švenčiama kelias dienas. 96-osioms valstybės atkūrimo metinėms skirti renginiai vyko visose kultūros, švietimo įstaigose, Istorinėje prezidentūroje ir pagrindinėse miesto aikštėse.

Į tradicinį Valstybės atkūrimo dienos minėjimą Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje susirinko tūkstančiai kauniečių ir miesto svečių. Nuo Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčios iki Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelio žygiavo moksleivių ir studentų kolona. Jaunimą džiaugsmingai sutiko čia susirinkę vyresnieji kauniečiai. Aidint Karinių oro pajėgų pučiamųjų orkestro maršams visų nuotaika buvo pakili ir šventiška. Aikštėje plazdėjo ne tik valstybės trispalvės, bet ir įvairių partijų, sąjungų, bendrijų, švietimo įstaigų ir seniūnijų vėliavos.

Minėjime dalyvavo miesto meras Andrius Kupčinskas, miesto tarybos nariai, administracijos darbuotojai, LR Seimo nariai, ministerijų atstovai. Renginys tradiciškai prasidėjo Vyčio Kryžiaus vėliavos pakėlimo ceremonija ir valstybės himnu.

„Vasario 16-oji – tai tautos gyvybingumo ir dvasios tvirtumo pamatas, įpareigojantis kurti pilietiškai stiprią ir svetimoms įtakoms atsparią savo valstybę. Visų mūsų pastangų dėka valstybė pasiekė daug gražių laimėjimų. Po ketverių metų minėsime valstybės atkūrimo šimtmetį. Jam turime rengtis jau dabar. Šis sodelis, menantis tarpukario dvasią, atkurtas, tačiau dar trūksta Kario skulptūros šiame kariliono bokšte. Manau, kad visų mūsų sutelktomis pastangomis iki kitų metų Vasario 16-osios pastatysime kario skulptūrą”, – kalbėjo miesto meras A. Kupčinskas.

Susirinkusius kauniečius sveikino Krašto apsaugos ministro pavaduotojas Marijus Velička, LR Seimo narė Rasa Juknevičienė. „Sveikinu kauniečius Vasario 16-osios proga. Kaune kaip niekur kitur atsispindi valstybės kūrimo pirmieji žingsniai. Tą byloja ne tik pastatai su memorialinėmis atminimo lentomis, bet ir žmonės. Senelių ir tėvų patriotizmas perduodamas iš kartos į kartą”, – teigė R. Juknevičienė.

Jaunimo vardu kalbėjo Vytauto Didžiojo universiteto atstovas. Jis padėkojo vyresniesiems už iškovotą laisvę ir Vytauto Didžiojo universiteto įsteigimą bei atkūrimą. Susirinkusios minios akivaizdoje ištikimybę Lietuvai prisiekė jaunieji kariai – aukštųjų mokyklų studentai. Jų priesaiką palaimino kariuomenės kapelionas, kunigas Tomas Karklys.

Minėjimo metu miesto vadovai, tarybos nariai, įvairių partijų, organizacijų, švietimo institucijų atstovai padėjo gėlių prie Nežinomo kario kapo ir Laisvės paminklo. Po to iš Karo istorijos klubo narių rankų nuaidėjo trys salvės: už Lietuvos kariuomenės kūrėjus ir kovotojus už Lietuvos laisvę, už ištikimybę Lietuvai ir už Kauno miestą.

Po minėjimo kultūros įstaigose vyko koncertai, kuriuos rengė ir mokiniai, ir suaugusiųjų meno kolektyvai. Istorinėje Prezidentūroje renginiai vyko visą dieną, čia buvo surengta paroda, iš balkonų kalbėjo istoriniai personažai. Vakare Nepriklausomybės aikštėje vyko koncertas, kuris buvo transliuojamas ir per televiziją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA