Vasario 16-ąją Kaune skambėjo „Lietuva lietuviams” | Kas vyksta Kaune

Vasario 16-ąją Kaune skambėjo „Lietuva lietuviams”

Archyvo nuotr.

Minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, sekmadienio popietę Kauno centre prasidėjo tradicinės patriotinės jaunimo eitynės.

Jau penktą kartą vykstančiose eitynėse Vasario 16-osios proga, dalyvavo daugiau nei tūkstantis patriotiškai nusiteikusių žmonių, kurių tarpe netrūko nei jaunimo, nei vyresnio amžiaus žmonių.

Pirmieji, likus daugiau nei valandai, Ramybės parke pasirodė organizatoriai, Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos vadovas Julius Panka su savo bendraminčiais, paskui juos atkeliavo ir gausus policijos pareigūnų būrys, kuriems kaip ir kiekvienais metais, tenka misija saugoti dalyvius nuo provokacijų ir užtikrinti viešąją tvarką. Policijos pareigūnai saugojo ne tik šią patriotinę eiseną, bet ir budėjo savivaldybės prieigose, kur organizacija „Antifa” pasitiko eisenos dalyvius.

Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” sakė Kauno administracijos direktoriaus pavaduotojas Jonas Jučas, ši organizacija buvo informavusi apie organizuojamą akciją, tačiau leidimo renginiui neprašė, nes teigė, kad dalyvaus iki 15 asmenų. Tuo tarpu prie savivaldybės jų buvo per 30. Dviejų priešiškai nusiteikusių pusių susitikimas eisenos metu neįvyko, nes „Antifa” narius saugojo keliolika policijos pareigūnų.

Pagrindinė šių metų eitynių tema – žemės pardavimas užsieniečiams. Tautinės organizacijos, aktyviai palaikančios idėją, kad Lietuvos žemė gali būti perkama tik Lietuvos piliečių, šias eitynes skyrė šios temos eskalavimui.

Kaip vyko eitynės ir ką apie jas kalbėjo organizatoriai bei tyliai protestuojantys žydų bendruomenės atstovai, žiūrėkite vaizdo reportaže.

Patriotinių eitynių eisena apie 15 valandą patraukė iš Ramybės parko, lėtai žygiavo Vytauto prospektu, Laisvės alėja, Vilniaus gatve, kol pasiekė Rotušės aikštę, kur vyksta baigamoji renginio dalis, giedojama tautiška giesmė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA