Kauno oro uoste – naujos investicijos | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste – naujos investicijos

Kauno oro uostas pasirašė sutartį su žemės nuomos aukcioną laimėjusia bendrove „Global Travel Supply“, kuri į šią veiklą žada investuoti apie 1 mln. litų.

Su aukciono nugalėtoja Kauno oro uostas žemės sklypo nuomos sutartį pasirašė 40-čiai metų. Išnuomotame 1,6 tūkst. kvadratinių metrų ploto žemės sklype bendrovė įsipareigojo pastatyti ir eksploatuoti ne mažesnį kaip 350 kvadratinių metrų pastatą, kuriame bus gaminamas, sandėliuojamas ir į lėktuvus tiekiamas maistas bei kitos prekės.

„Praėjusių metų pabaigoje patvirtintas detalusis Kauno oro uosto planas atvėrė naujų galimybių pritraukti tiek Lietuvos, tiek užsienio investuotojų. Tai jau septinta žemės nuomos, skirtos vykdyti aviacinei veiklai, sutartis ir net neabejojame, kad ji bus tokia pat sėkminga“, – sakė laikinai einantis Kauno oro uosto generalinio direktoriaus pareigas Jonas Gurskas.

Šiuo metu Kauno oro uoste veiklą vykdo bendrovės „Aviabaltika“, „Ryanair“, „FL Technics“, „Dot LT“. Iš viso per pastaruosius dvejus metus pritraukta daugiau kaip 65 mln. litų privačių investicijų, sukurta 330 naujų darbo vietų. Taip pat tikimasi, kad naujų investuotojų pritrauks kartu su Kauno laisvąja ekonomine zona (LEZ) įgyvendinamas oro parko projektas, kuris ateityje sujungs LEZ ir Kauno oro uosto teritorijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA