Šalia soboro sumontuotos naujos lietaus surinkimo grotelės | Kas vyksta Kaune

Šalia soboro sumontuotos naujos lietaus surinkimo grotelės

Artėjant didžiajam Vasario 16-osios koncertui Nepriklausomybės aikštėje, sumontuotos naujos cinkuotos lietaus surinkimo grotelės, turinčios specialius užraktus, kurie padės miesto turtą apsaugoti nuo ilgapirščių.

Po praėjusią vasarą įvykusios vagystės, kuomet iš Laisvės alėjos, Nepriklausomybės aikštės ir S. Daukanto gatvės buvo pavogta 250 iš ketaus pagamintų lietaus surinkimo grotelių, šioje vietoje buvo sudėtos laikinos medinės grotelės.

Naujosios metalinės grotelės bus ne tik sunkiau įveikiamos ilgapirščiams, bet ir miestui tarnaus žymiai ilgiau. Bendrovės „Kauno švara” darbininkai groteles sumontavo vienoje atkarpoje prie soboro. Artimiausiu metu planuojama naująsias groteles sudėti ir kitose miesto centro vietose.

„Šių grotelės yra pigesnės nei tos, kurios pagamintos iš ketaus. Be to, dabar įrengti specialūs užraktai, neleisiantys jų lengvai ištraukti. Grotelių metalinis paviršius cinkuotas, todėl jos apsaugotos nuo korozijos, – sakė Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Proberkas.

Praėjusių metų birželio mėnesį iš Laisvės alėjos, Nepriklausomybės aikštės ir S. Daukanto gatvės buvo pavogta 250 grotelių, kurių vertė siekia 43 tūkst. Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA