STT gauna duomenis, kad bendrovėje „Kauno vandenys” vyravo sisteminė korupcija | Kas vyksta Kaune

STT gauna duomenis, kad bendrovėje „Kauno vandenys” vyravo sisteminė korupcija

Luko Misiūno nuotr.

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimų korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų įteikti pranešimai apie įtarimą dėl papirkimo penkiems Kauno ir Vilniaus bendrovių atstovams. Šie asmenys yra galimai susiję su neskaidriu UAB „Kauno vandenys” viešųjų pirkimų organizavimu. Jie apklausti kaip įtariamieji ir jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Tyrimo metu gaunami duomenys ir dokumentai leidžia daryti prielaidas apie sisteminės korupcijos atvejį, todėl manoma, kad įtariamųjų skaičius bei tyrimo apimtis šioje baudžiamojoje byloje didės.

STT atliekamą tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, teigiama STT pranešime spaudai.

Primename, kad trečiadienį STT po atliktų kratų sulaikė Kauno tarybos narį, „Kauno vandenų” technikos direktorių Valį Venslovą. Viso buvo sulaikyti keturi įmonės darbuotojai, tačiau teismo kardomosios priemonės prokuroras prašė tik dėl Kauno miesto tarybos nario.

Spėjama, kad įtarimai politikui galėjo būti pareikšti dėl bendrovės vykdomų viešųjų pirkimų. Iki tampant “Kauno vandenų” technikos direktoriumi, miesto tarybos narys V.Venslovas vadovavo kitai savivaldybės įmonei “Kauno gatvių apšvietimas”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA