Po STT kratos savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys”, sulaikytas Kauno socdemų lyderis | Kas vyksta Kaune

Po STT kratos savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys”, sulaikytas Kauno socdemų lyderis

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba toliau krečia politikų prieglaudomis tapusias savivaldybės įmones. Pirmadienį agentai apsilankė UAB „Kauno vandenys”, kur atlikę kratą, sulaikė kelis darbuotojus, tarp kurių – ir miesto tarybos narys, socialdemokratas Valys Venslovas. Šis politikas buvo įdarbintas įmonės technikos direktoriumi, o dabar STT jį sulaikė mažiausiai dviems paroms.

Spėjama, kad įtarimai politikui galėjo būti pareikšti dėl bendrovės vykdomų viešųjų pirkimų. Iki tampant „Kauno vandenų” technikos direktoriumi, miesto tarybos narys V.Venslovas vadovavo kitai savivaldybės įmonei „Kauno gatvių apšvietimas”, politikas taip pat eina ir Kauno socialdemokratų frakcijos seniūno pareigas.

UAB „Kauno vandenys” generalinis vadovas Linas Baltrėnas patvirtino, kad pirmadienį buvo sulaikyti mažiausiai keturi asmenys, tarp jų – ir miesto tarybos narys.

Kauno politikai nuo platesnių komentarų susilaiko, tačiau spėja, kad V.Venslovas galėjo būti sulaikytas su kyšiu.

Prieš kelis metus su panašiais įtarimais įkliuvo ir savivaldybės viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės” direktorius Algimantas Puidokas ir tuometis Kauno vicemeras Kęstutis Kriščiūnas, kurių byla vis dar nagrinėjama teisme, o įstaigos direktorius jau sugrąžintas į darbą.

Portalo žiniomis, socialdemokratų partijos stovykloje Kaune – neramios nuotaikos. Dar praėjusių metų pabaigoje girtas darbe sučiuptas vicemeras V.Popovas galėjo būti patikrintas po partijos viduje nutekintos informacijos. Ar V.Venslovo sulaikymo istorija susijusi su vidinėmis kovomis partijoje, galbūt paaiškės vėliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA