Paaiškėjo, kas palieka „Eurovizijos” atranką dėl nesąžiningai rinktų balsų | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kas palieka „Eurovizijos” atranką dėl nesąžiningai rinktų balsų

2014/02/10 17:22
Archyvo / youtube video medziaga

Pasitvirtinus įtarimams dėl nesąžiningo telefoninio balsavimo „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos metu, konkurso rengėjai nutarė anuliuoti nesąžiningai vienam iš penkių atlikėjų praėjusį šeštadienį skirtus balsus.

„Mūsų įtarimai pasitvirtino. Jau kelias savaites mes stebime balsavimo procesą, analizuojame išklotines ir galime pagrįstai teigti, kad balsavimas Martyno Kavaliausko naudai vykdomas nekorektiškai – sistemingai generuojant balsų srautą iš vienai įmonei priklausančių telefono abonentų, kurie yra įjungiami tik balsuoti atrankoje.

Pateiksiu tik vieną pavyzdį – praėjusį šeštadienį 50,83 proc. (677 įskaityti balsai) balsų už šį atlikėją gauti iš tai pačiai įmonei priklausančių abonentų su tuo pačiu kodu. Tuo metu už likusius keturis dalyvius iš to paties operatoriaus įskaityti tik 27 balsai. Ši tendencija kartojasi, kai tik komisijos balai būna M. Kavaliauskui nepalankūs. Mes kreipėmės į teleoperatorių, kuriam priklauso šie numeriai, ir jis patvirtino mūsų įtarimus“, – sako „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos prodiuseris Audrius Giržadas.

Atrankos rengėjai asmeniškai M. Kavaliausko nusižengimu taisyklėms nekaltina. Nesąžiningi balsai anuliuoti ir praėjusio šeštadienio nacionalinės atrankos rezultatai perskaičiuoti iš naujo. M. Kavaliauskas, kaip mažiausiai balų galutinėje rezultatų lentelėje surinkęs atlikėjas, turi palikti atranką.

Perskaičiavus visus praėjusį šeštadienį įvykusio balsavimo rezultatus, galutinė rezultatų lentelė išsidėsto taip:

1. Vilija Matačiūnaitė – 20,
2. Mia – 19,
3. Monika Linkytė – 19,
4. Vaidas Baumila – 16,
5. Martynas Kavaliauskas – 12.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA