Jaunosios kartos keramikas V.Pukevičius kviečia į parodą „Kolektyvinis sodas” | Kas vyksta Kaune

Jaunosios kartos keramikas V.Pukevičius kviečia į parodą „Kolektyvinis sodas”

Vasario 10 dieną, pirmadienį 17 valandą galerijoje „Aukso pjūvis” atidaroma jaunosios kartos keramiko Valdo Pukevičiaus paroda „Kolektyvinis sodas”. Autorius pristato naujausius, dekoravimo technikų ir technologijų ieškojimais pasižyminčius kūrinius – dekoratyvines vazas ir lėkštes.

Nuo 2006 m. parodose dalyvaujančio keramiko, Lietuvos dailininkų sąjungos nario kūrybą jau spėjo pamėgti žiūrovai, palankiai vertinantys gausiai dekoruotus, spalvingus ir giliamintiškus kūrinius, tarsi nukeliančius į XVIII a., kada keramikos dirbinių puošybai buvo skiriamas ypatingas dėmesys. Atgaivinęs primirštą dekoravimo techniką ir atradęs jam artimą kūrybinės raiškos kryptį, dailininkas, naudodamas autorinius bei vintažinius dekolius, kuria intriguojančius rimties ir žaismės kupinus pasakojimus.

Parodoje „Kolektyvinis sodas“ menininkas siūlo į rankomis lipdytas lėkštes ir žiestas vazas pažvelgti kaip į miniatiūrinius žemės plotelius, kuriuose gamtos ir žmogaus sąveikoje veši ne tik augalija bei gyvūnija, bet taip pat dėliojasi įvairiausių gyvenimo istorijų rinkiniai. Balto, raudono molio kūrinių paviršiai užpildyti dekoliais, glazūromis, aukso, vario, platinos liustrais, daugkartinių degimų eigoje įgauna įspūdingą spalvinę dermę. Realistiniai gėlių žiedai, augalų šakelės, paukščiai, drugeliai, vabalai ir kiti žemės gyviai persipina su iš mitologinių siužetų atkeliavusiomis angelų figūrėlėmis ar antikos meno personažais, sukurdami margaspalvius reginius, kuriuos šifruojant kaskart atsiveria skirtingos prasmės.

Paroda veiks iki kovo 4 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA