Savaitgalį miestiečiai kviečiami į „eglutės nurengimo” talką | Kas vyksta Kaune

Savaitgalį miestiečiai kviečiami į „eglutės nurengimo” talką

Archyvo / Luko Misiūno nuotr.

Kauno senamiesčio kalėdinių eglučių ir puošmenų kūrėja Tekstilininkų ir dailininkų gildija, galerija „Balta“ ir Rotušės aikštės draugija šį šeštadienį kviečia prisijungti prie šventinės „Eglutės nurengimo“ talkos. Talkoje kviečiami dalyvauti visi kauniečiai, nes darbo bus daug ir jis ne toks paprastas.

Kalėdinis eglutės drabužis yra pritvirtintas prie eglės konstrukcijos tūkstančiais jungčių ir tam, kad atskirti baltą eglės drabužį nuo metalinio karkaso reikia nemažai pagalbininkų. Iš plastikinių maišelių nupintas gražiausios Kauno kalėdinės eglutės, kuri ir vėl pretenduoja papulti į Gineso rekordų knygą, rūbas nebus išmestas, o perdirbtas. Kaune veikianti įmonė „Gerovė“ apsiėmė iš drabužio pagaminti atliekų rūšiavimo maišelius. Maišeliai bus trijų spalvų: žali, skirti stiklui, mėlyni, skirti popieriui ir geltoni – skirti rūšiuoti plastikui. Šiuos maišelių rinkinius papuoš užrašas: „Pagaminta iš 2013 m. Kauno kalėdinės eglutės rūbo“.

Eglutę kūrusių savanorių komanda, kuriai talkins DAROM komanda eglutės nurengimo darbą pradės jau penktadienį vakare, o miestiečius kviečia prisidėti prie savanoriško darbo šeštadienį nuo 12 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA