Policija informuoja, kas gresia važinėjant ant užšalusių vandens telkinių | Kas vyksta Kaune

Policija informuoja, kas gresia važinėjant ant užšalusių vandens telkinių

Luko Misiūno nuotr.

Atšalus orams vis dažniau pastebime vairuotojų bandymus savo jėgas išbandyti ant užšalusių vandens telkinių. Deja, neretai tai sukelia sunkias pasekmes, be to – užtraukia administracinę atsakomybę.

Draudimas važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis ant užšalusių vandens telkinių įtvirtintas atitinkamos savivaldybės sprendimu patvirtintose Saugaus elgesio vandenyje ir ant ledo taisyklėse. Administracinių teisės pažeidimų kodekso (toliau – ATPK) 78 (1) straipsnio 1 dalyje yra numatyta atsakomybė už neteisėtą važiavimą vandens telkinių ledu motorinėmis transporto priemonėmis. Už tokį pažeidimą gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 50 iki 500 litų. Draudimas paprastai netaikomas organizuojant renginius ir turint renginiui organizuoti išduotą leidimą.

Be to, toks vairavimas, įvertinus aplinkybes, paprastai traktuojamas kaip pavojingas ar chuliganiškas vairavimas. Už pavojingą vairavimą, vadovaujantis ATPK 1242 straipsniu, skiriama bauda vairuotojams nuo 400 iki 800 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 6 mėnesių, už chuliganišką vairavimą – nuo 1 000 iki 2 000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1-erių iki 2-ejų metų. Atitinkamai gali būti įvertinta ir padaryta žala gamtai.

Neatsakingas ir netoleruotinas žmonių elgesys dažniausiai baigiasi ne tik nemalonumais su pareigūnais, bet ir turi skaudžius padarinius.

Praėjusį sekmadienį, vasario 2-ąją, po vidurnakčio (0.22 val.) Panevėžio rajone, Velžio seniūnijoje, Keravos kaime, ant užšalusio Staniūnų tvenkinio ledo, automobiliu „Subaru Impreza WRX” sumanė pasivažinėti keturi asmenys. Automobilis, slysdamas šonu, atsitrenkė į pakrantėje augusius medžius. Sunkius sužeidimus patyrusi 26 metų mergina netrukus mirė Panevėžio ligoninės Intensyviosios terapijos skyriuje. Sužeidimus patyrė dar vienas automobilyje buvęs asmuo – 22-ejų vaikinas. 16-metis paauglys ir 49 metų vyras nenukentėjo. Kas iš jų vairavo automobilį, tikslinama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA