Eismą magistralėje paralyžavo žiauri 4 vilkikų avarija | Kas vyksta Kaune

Eismą magistralėje paralyžavo žiauri 4 vilkikų avarija

Kas vyksta Kaune nuotr.

Penktadienio naktį apie 2 val.  magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda įvyko kraupi avarija, kurios metu žuvo vienas vairuotojas. Dėl šalinamų avarijos padarinių eismas nuo Klaipėdos nukreipiamas senuoju Žemaičių plentu.

Kaip pranešė Lietuvos radijas, autostradoje ties Ariogala susidūrė 4 vilkikai, vienas vairuotojas žuvo, du žmonės sunkiai sužeisti. Eismo įvykio metu du vilkikai sudegė visiškai. Po kelią įsibarstė vežtas durpių krovinys. Teigianma, kad vairuotojai galėjo neįvertinti kelio dangos, kuri buvo apgaulinga ir slidi.

Pirminę informaciją apie nukreipiamą eismą kelininkai paskelbė 3:19 val. Ryte Lietuvos radijas patikslino, kad avarijos padariniai tebėra šalinami, eismas ribojamas.

Automobilių kelių direkcija informuoja, kad dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 145,9 km. Eismas kreipiamas krašto keliu Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis.

Spėjama, kad eismo įvykis galėjo įvykti dėl lijundros. Magistralinius kelius prižiūrinčios valstybinės įmonės „Automagistralė“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Rinkevičius sakė, kad pirminiais duomenimis, nelaimė įvyko, kai žuvęs vilkiko vairuotojas, važiuojantis nuo Vilniaus, išvažiavo į priešpriešinį kelią, einantį link Kauno ir trenkėsi į kitą vilkiką. Vienas vilkikas užsidegė su jame buvusiu vairuotoju. Dar trys žmonės sunkiai sužaloti, jie skubiai išvežti į gydymo įstaigą.

Lrytas.lt skelbia, kad pasak policijos pareigūnų, iš Vilniaus į Klaipėdą mėsos krovinį vežęs vilkiko vairuotojas išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su kitu vilkiku. Šis vyko iš Klaipėdos į Vilnių ir vežė trąšų krovinį.

Teigiama, kad siekdamas išvengti galimo susidūrimo trečiojo vilkiko vairuotojas nulėkė į griovį ir apsivertė. Ketvirtasis vilkikas suskersavo ir taip pat atsidūrė nebe kelio ribose.

Iš Vilniaus į Klaipėdą vykusiu vilkiku važiavo du žmonės. Vairavęs vyriškis sužeistas, atsarginis vairuotojas nukentėjo nežymiai.

Per nelaimę žuvo antrojo vilkiko vairuotojas – 45 metų vyras. Jis važiavo kartu su 14 metų sūnumi.

Teigiama, kad susidūrę automobiliai iš karto užsidegė. Pirmuoju vilkiku važiavę vyrai spėjo iššokti, antrojo vilkiko vairuotojas sudegė transporto priemonėje. Jo sūnų ištiko šokas. Visi nukentėjusieji pristatyti į Kauno klinikas.

Eismo įvykių padarinių šalinimo darbai iki 9 ryto dar nebuvo baigti. Planuojama, kad atidaryti kelią automobiliams pavyks apie 16 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA