Plastikinė Rotušės eglės dalis bus perdirbta į atliekų rūšiavimui skirtus maišelius | Kas vyksta Kaune

Plastikinė Rotušės eglės dalis bus perdirbta į atliekų rūšiavimui skirtus maišelius

Archyvo / Luko Misiūno nuotr.

Gražiausia šalies kalėdine žaliaskare pripažinta pagrindinė Kauno eglė pasitarnaus skatinant miestiečius rūšiuoti atliekas. Jos plastikinė dalis bus perdirbta į specialiai paženklintus šiukšlių maišelius, kurie bus naudojami Kauno miesto tvarkymui. Dalį šių maišelių rinkinių planuojama išdalinti savanoriams, kurie plušės pavasarį vyksiančioje „Darom 2014“ švarinimosi akcijoje.

„Šia akcija siekiame parodyti, jog mokame ne tik gražiai papuošti miestą, bet ir susitvarkyti šventėms praėjus. Plastikinės eglės dalies perdirbimas ir pavertimas miestui naudingais gaminiais išeis į naudą ir gamtai, ir žmogui. Iš perdirbto plastiko pagaminti maišelių rinkiniai skatins žmones atliekas rūšiuoti jau savo namuose, o ne tik lauko konteineriuose. Tikroji ekologija prasideda rūšiavimu ir perdirbimu, bei galimybe perdirbtą gaminį panaudoti vėl taip tausojant gamtinius išteklius“, – pabrėžė prie projekto prisijungusios bendrovės „Gerovė“ direktorius Jaunius Ramoška.

Pasak J. Ramoškos, šventinio laikotarpio metu kauniečius ir miesto svečius džiuginusi eglė dabar naudą neš ištisus metus. Kauno miestas taps pirmuoju miestu Lietuvoje, tokiu būdu skatinančiu atliekų rūšiavimą.

Anot Kauno mero Andriaus Kupčinsko, pati gražiausia šalies eglė jos plastikinę dalį perdirbus į specialius rūšiavimui skirtus maišelius pasitarnaus pavasarį vyksiančioje miesto aplinkos švarinimo akcijoje „Darom 2014“.

Kiekvienas „Clean and Green“ maišelis skirtas skirtingoms atliekų grupėms ir yra paženklintas spalvomis bei ant kiekvieno maišelio esančiais užrašais: žalia maišelio spalva reiškia stiklą, mėlyna – popierių, o geltona – plastiką.

„Tikime, kad šis produktas prisidės prie naujos atliekų rūšiavimo kultūros Lietuvoje pradžios. Tai yra vienas iš mūsų tikslų“, – sakė J. Ramoška.

„Nuo pat pradžių kilo klausimas, ką po švenčių reikės daryti su egle. Atsiradus iniciatyvą parodžiusiam partneriui – įmonei „Gerovė“ – buvo nuspręsta plastiką panaudoti kilniems tikslams. Europoje rūšiuoti atliekas namų ūkiuose jau tapo įprasta praktika. Tikimės, jog kauniečiai parodys pavyzdį ir kitiems miestams, kad smagu ne tik švęsti, bet ir tvarkytis“, – akcentavo pagrindinės Kalėdų eglės idėjos autorė, menininkė Jolanta Šmidtienė.

18 metrų aukščio Kauno kalėdinė eglė buvo papuošta šilumą simbolizuojančiais rankų darbų mezginiais, sukurtais iš plastiko maišelių. Rotušės aikštėje eglutė stovėjo iki praėjusio savaitgalio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA