Kaune naikinamas Ąžuolynas (atnaujinta) | Kas vyksta Kaune

Kaune naikinamas Ąžuolynas (atnaujinta)

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nenustatyti asmenys žaloja Kauno Ąžuolyno augmeniją. Praėjusią savaitę aplinkiniai gyventojai pastebėjo, kad didžiausiame miesto parke iškirsta beveik šimtas medžių.

Pasak Kauno apskrities policijos atstovo Kęstučio Kasciukevičiaus, dėl įvykio tikslinamos aplinkybės ir bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Bendrovės „Irgita“ specialistai ir Kauno savivaldybės atstovai prieš daugiau nei savaitę apžiūrėjo sužalotus ir iškirstus medžius. Viso suskaičiuoti 74 nukirsti medžiai, tarp kurių klevai, drebulės. Dar 40 medžių sužaloti, nulupus jų žievę.

Ąžuolyne sutikta kaunietė teigė, kad miesto valdininkai skiria itin mažai dėmesio šio parko priežiūrai, o kas galėjo sunaikinti medžius, teigia nemačiusi, bet mano, kad tai galėjo padaryti tik gamtos priešai: „Kam galėjo užkliūti šie gražūs medžiai?“, retoriškai klausė parke sutikta kaunietė.

„Šis nusikaltimas padarytas vandalų. Sunku pasakyti, kokių motyvų vedini jie tai padarė. Norime padėkoti žmogui, kuris pranešė apie šį nusikaltimą”, – sakė Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA