Kaune įsikūręs zoologijos sodas laukia permainų už 40 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Kaune įsikūręs zoologijos sodas laukia permainų už 40 mln. litų

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryboje bus svarstomas klausimas dėl Lietuvos zoologijos sodo detaliojo plano patvirtinimo. Plano patvirtinimas užtikrins sklandų ES paramos lėšų panaudojimą ir zoologijos sodo ateitį.

„Aplinkos ministerija tiki, kad visų tikslas yra vienas – naujas, modernus zoologijos sodas, kuris pritrauks į miestą būrius turistų. Su ES parama galime sodą paversti vienu iš labiausiai lankomų Kauno objektų“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Aplinkos ministerija norėtų zoologijos sodo atnaujinimui skirti apie 40 mln. litų iš ES struktūrinių fondų, tačiau jų panaudojimą zoologijos sodo reikmėms lems Kauno miesto savivaldybės sprendimas dėl detaliojo plano. Nepavykus jo patvirtinti, 40 mln. litų būtų nukreipta į kitus projektus, o zoologijos sodui užsivertų galimybes atsinaujinti.

Lietuvos zoologijos sodas pastaruosius 2 metus aktyviai ruošėsi rekonstrukcijai. Kadangi sodo teritorijoje esantys voljerai ir visa infrastruktūra iš esmės nebuvo keičiama dešimtmečius, ministerija skyrė lėšų zoologijos sodo teritorijos galimybių studijai ir teritorijos detaliajam planui parengti.

2013 m. parengtoje studijoje Lietuvos zoologijos sodas suprojektuotas kaip visai nauja, gyvūnams patogi ir lankytojams patraukli teritorija. Planuojama praplėsti lankymo galimybes rudens ir žiemos metu lankytojus kviečiant į oranžerijas, tropikariumus bei patalpas, kuriose gyvūnus būtų galima stebėti jų įprastoje aplinkoje.

40 mln. litų turi pakakti sutvarkyti zoologijos sodą, pastatyti patrauklius šiuolaikiškus pastatus, voljerus, paversti sodą lankomiausiu objektu, į Kauną pritraukti kuo daugiau turistų. Šios lėšos gali būti skirtos tik turint visą suderintą projektinę dokumentaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA