Šimtametė kaunietė merui apie skautus: „su jais tikrai būtų apie ką pakalbėti“ | Kas vyksta Kaune

Šimtametė kaunietė merui apie skautus: „su jais tikrai būtų apie ką pakalbėti“

Kaunas.lt nuotr.

Aleksoto seniūnijoje gyvenanti 100 metų jubiliejaus sulaukusi Marija Gudaitienė pirmadienį sulaukė Kauno mero Andriaus Kupčinsko sveikinimų. Buvusi pedagogė, nors ir prastai matanti, mielai bendravo su svečiais ir dalijosi šviesioje atmintyje išlikusiais prisiminimais.

Iš Šalčininkų rajono kilusi M. Gudaitienė Kaune apsigyveno 1963 metais, ir net devyniose miesto mokyklose dirbo lietuvių, rusų bei vokiečių kalbų mokytoja. Jubiliatė dalijosi prisiminimais iš jaunystės laikų, teigė prisimenanti burmistrą Joną Vileišį, signatarą Praną Dovydaitį, visuomenės ir politikos veikėją Mykolą Sleževičių.

„Noriu pasveikinti jus garbingo jubiliejaus proga ir palinkėti jums stiprybės, sveikatos, kad prasmingai praleistumėte ateinančius metus ir sulauktumėte 110 metų ir daugiau“, – jubiliatei linkėjo Kauno meras A. Kupčinskas.

Sveikintojams šimtametė pasakojo apie tų laikų mokytojavimo ypatumus, dalijosi prisiminimais iš Lietuvos skautijos gyvenimo. Senolė išreiškė viltį, jog ją aplankys skautų atstovai, mat „su jais tikrai būtų apie ką pakalbėti“.

„Išauklėjote daug mokinių, kurie lanko jus. Mes linkime tolimesnio dosnumo dalijantis sukaupta patirtimi, gražių ir malonių akimirkų vaikų, anūkų, proanūkių apsuptyje, stiprybės ir artimųjų meilės ir sveikatos“, – šimtametę sveikino Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Vienintelis M. Gudaitienės sūnus pernai išėjo Anapilin. Didžiausias Aleksote gyvenančios kaunietės džiaugsmas – 3 anūkai ir 5 proanūkiai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA