Pareigas pradeda eiti naujas Kauno apskrities policijos vadas | Kas vyksta Kaune

Pareigas pradeda eiti naujas Kauno apskrities policijos vadas

Nuo šio pirmadienio Kauno apskrities policijai pradėjo vadovauti buvęs Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Linas Pernavas. Pirmadienį naująjį vadovą kolektyvui pristatė LR vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

„L. Pernavas yra geriausias kandidatas, kuris galėjo užimti šias pareigas. Tai – jaunas, ambicingas vadovas, iš kurio tikimės labai daug”, – teigė LR vidaus reikalų ministras.

Beveik dvi kadencijas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigas ėjęs Algirdas Kaminskas pirmadienį naujajam komisarui perdavė savo įgaliojimus.

„Svarbiausia mūsų darbe yra žmogus. Geras vadovas yra tas, kuris suburia kolektyvą ir netrukdomai leidžiama jam dirbti. Tikiuosi, kad man pavyks suformuoti gerą komandą ir jai netrukdyti, o tik padėti”, – teigė naujasis L. Pernavas.

Naująjį vadovą pasveikino Kauno meras Andrius Kupčinskas, L. Pernavui įteikęs Kauno miesto vėliavą. Meras vylėsi, jog ir toliau pavyks išlaikyti glaudžius ir draugiškus santykius su Kauno policija bei kartu prisidėti prie viešosios tvarkos ir saugumo užtikrinimo mieste.

Nuo šiol A. Kaminskas dirbs Policijos departamento vyriausiuoju patarėju. Prieš paliekant buvusias pareigas už ilgametį darbą jam buvo įteiktas garbingiausias policijos apdovanojimas – policijos pasižymėjimo ženklas „Angelo sargo žvaigždė”. Už pavyzdingą tarnybą pirmojo laipsnio policijos pasižymėjimo ženklu „Angelu sargu” buvo apdovanotas ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Praėjusių metų pabaigoje ir šių pradžioje baigėsi beveik 50 šalies policijos komisariatų vadovų kadencijos. Policijos departamente įvykus rotacijos komisijos posėdžiui, devynių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų vadovams buvo pasiūlytos naujos pareigos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA