„Rimi Lietuva” už nesaugių kiniškų šalmų prekybą nubausta 5000 litų bauda | Kas vyksta Kaune

„Rimi Lietuva” už nesaugių kiniškų šalmų prekybą nubausta 5000 litų bauda

SXC archyvo nuotr.

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba išnagrinėjo bylą pagal Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos Kauno skyriaus Marijampolės poskyrio pateiktą Produktų saugos įstatymo pažeidimo protokolą dėl UAB „Rimi Lietuva“ pavojingų šalmų dviratininkams pateikimo į rinką.

Inspekcijos specialistai, atlikę patikrinimą UAB „Rimi Lietuva“ parduotuvėje (Dariaus ir Girėno g. 3A, Marijampolė), atrinko bandymams dėl atitikties saugos reikalavimams Kinijoje pagamintą šalmą dviratininkams (modelis HB6-5). Atlikus gaminio bandymus akredituotoje laboratorijoje nustatyta, kad dviratininko šalmas neatitiko tvirtinimo sistemos efektyvumo reikalavimų. Bandymo metu šalmas atsiskyrė nuo reguliavimo lanko ir nukrito nuo galvos modelio, t. y. šio šalmo tvirtinimo sistema nėra saugiai pritvirtinta prie šalmo korpuso ir šis šalmas kelia rimtą riziką vartotojui susižaloti.

Valstybinė ne maisto produktų inspekcija priėmė sprendimą uždrausti teikti į rinką pavojingą produktą – dviratininko šalmą (modelis HB6-5) ir įpareigojo platintoją UAB „Rimi Lietuva“ nedelsiant pašalinti iš rinkos pavojingą produktą, įspėti vartotojus apie galimą riziką ir nurodė susigrąžinti pavojingus gaminius iš vartotojų.

UAB „Rimi Lietuva“ Valstybinę ne maisto produktų inspekciją raštu informavo, kad, vykdydama valstybinės produktų saugos kontrolės institucijos nurodymus, 53 dviratininko šalmus išėmė iš prekybos ir įsipareigojo juos sunaikinti.

Išnagrinėjusi bylą Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba už pakartotinį Produktų saugos įstatymo pažeidimą (per vienerius metus bendrovė Produktų saugos įstatymą pažeidė antrą kartą) skyrė UAB „Rimi Lietuva“ 5000 litų baudą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA