Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė | Kas vyksta Kaune

Į Jūsų klausimus atsako advokatė Raimonda Kazlauskienė

Visuomenėje itin populiarus posakis: „Jei nori prarasti draugą – paskolink jam pinigų”. Tokia karčia tiesa jau įsitikino ne vienas pilietis – ne tik neteko gero draugo, bet ir paskolinta suma liko negrąžinta. Todėl teisininkai pataria pažįstamam, draugui, giminaičiui skolinant pinigų visuomet tai oficialiai užfiksuoti. Šį kartą skaitytojo klausimą, ar teisingai buvo įforminta paskola draugui komentuoja advokatė Raimonda Kazlauskienė:

Draugui paskolinau 25 000 Lt. Pasirašėme paskolos raštelį, tačiau jis nepatvirtintas notarine tvarka. Ar kreipiantis į teismą toks raštelis turi kokią nors galią?

Civilinio kodekso 6.871 straipsnis nustato, kad fizinių asmenų paskolos sutartis turi būti rašytinė, jeigu paskolos suma viršija du tūkstančius litų. Rašytinės formos reikalavimus atitinka paskolos gavėjo pasirašytas paskolos raštelis arba kitoks skolos dokumentas, patvirtinantis pinigų perdavimą. Privaloma notarinė forma tokiems sandoriams nėra būtina. Todėl šiuo atveju jūsų sandoris sudarytas tinkamai. Verta pažymėti, jog paskolos raštelyje turi būti skolininko parašu patvirtintas faktas, jog jis gavo pinigus.

Primename, kad klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir nauja advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA