M.Pociaus ir R.Javtoko puikų žaidimą apkartino nesėkmė Stambule | Kas vyksta Kaune

M.Pociaus ir R.Javtoko puikų žaidimą apkartino nesėkmė Stambule

Archyvo nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kovingai rungtyniavo Turkijoje, bet parsivežti pergalės iš Stambulo jiems nepavyko. Puikias rungtynes sužaidusių M. Pociaus ir R.Javtoko pastangų neužteko – žalgiriečiai pralaimėjo „Galatasaray“ ekipai 83:90 (25:17, 10:23, 22:25, 26:25).

Mačą žalgiriečiai pradėjo dviem idealiomis atakomis, kai Justinas Dentmonas prie tritaškio linijos surado Paulių Jankūną ir veržliai sužaidė Martynas Pocius – 6:0. Šeimininkai pelnė 5 taškus, bet po J.Dentmono perdavimo tritaškį smeigė ir Vytenis Lipkevičius (9:5). Tada M.Pocius sužaidė puikų „2 prieš 2“ su R.Javtoku, Robertas įmetė ir kablį – 13:8. Prieš žemesnį Carlosą Arroyo galingai rungtnyiavo P.Jankūnas, o R.Javtokas pajuto antrąjį kvėpavimą. Po P.Jankūno ir J.Dentmono perdavimų jis pelnė dar 8 taškus, iš viso R.Javtokas pataikė visus 6 dvitaškius pirmajame kėlinyje ir padidino „Žalgirio“ persvarą iki 23:12. Kėlinio pabaigoje Kšištofas Lavrinovičius sumetė baudas, išlaikiusias solidų pranašumą – 25:17.

Antrąjį kėlinį dviem taikliais metimais ir savo 12-ojo taško pelnymu pradėjo C.Arroyo. Kitoje aikštės pusėje greitą ataką užbaigė M.Pocius, o P.Jankūnas sudrebino varžovų krepšį dėjimu – 29:24. Po penktojo J.Dentmono perdavimo įmetė K.Lavrinovičius, kamuolį puolime atkovojęs pasižymėjo V.Lipkevičius, bet šeimininkai prisivijo „Žalgirį“ – 32:33. Nors trejetą minučių kauniečiai gerai gynėsi bei Vytenis Čižauskas tiksliai perdavė kamuolį R.Javtokui (35:32), „Galatasaray“ sugebėjo pataikyti du metimus su atakos pabaigos sirenomis. Iki didžiosios pertraukos svečiai savo puolimo neatgaivino ir atsilikinėjo 35:40.

Trečiojo kėlinio pradžioje žalgiriečiai prasileido tritaškį, bet M.Pociaus metimas iš vidutinio nuotolio bei V.Lipkevičiaus ir to paties M.Pociaus tritaškiai palaipsniui sumažino skirtumą – 43:45. J.Dentmonui tiesiog fatališkai nesisekė puolime, o turkai tuo naudojosi ir pelnė greitus taškus. R.Javtoko gražus dvitaškis nublanko prieš „Galatasaray“ spurtą – 45:57. R.Javtokas pelnė ir savo 18-ąjį tašką, V.Čižauskas surado P.Jankūną ir „Žalgirio“ puolimas atsigavo. Jį dar labiau paaštrino M.Pocius, pelnęs paskutinius aštuonis „Žalgirio“ taškus trečiajame kėlinyje – 57:65.

Vos prasidėjus ketvirtajam kėliniui Cenkas Akyolas šovė tritaškį ir iškart sulaukė identiško atsakymo iš M.Pociaus (60:68). Martynas ir toliau rungtyniavo kovingai bei savo 23-iąjį tašką pelnė po atkovoto kamuolio puolime – 63:70. Nors „Galatasaray“ pelnydavo po du taškus, bet J.Dentmonas ir Artūras Milaknis trimis tritaškiais po tašką nukirpdavo – 72:76. Kiek vėliau tą patį padarė savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą tritaškiu pagerinęs M.Pocius ir, likus žaisti 3 minutes, antrąjį tolimą šūvį smeigęs A.Milaknis – 78:80. Deja, iškart po to žalgiriečiai gynyboje nesulaikė C.Arroyo, kuris dviem taškais ir dviem rezultatyviais perdavimais grąžino persvarą „Galatasaray“ – 87:79. Kauniečiai nepasidavė ir P.Jankūnas bei taip pat rezultatyvumo rekordą sumušęs R.Javtokas privertė šeimininkus prašyti minutės pertraukėlės (83:87). Po jos žalgiriečiai taškų nebepelnė ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą – 83:90.

„Žalgiris“: M.Pocius 26 (5/6 dvit., 5/9 trit.), R.Javtokas 21 (10/14 dvit., 9 atk. kam.), P.Jankūnas 11 (3 rez. perd.), J.Dentmonas 6 (7 rez. perd.), A.Milaknis 6, K.Lavrinovičius 4, V.Čižauskas 1 (5 rez. perd.), M.Kupšas 0.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA